Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

24.11.2016

У Гребінці вшанували пам'ять героїв у День Гідності та Свободи


Вшанувати пам’ять тих, хто віддав душу й тіло за свою країну, гребінківці зібралися біля пам’ятника Т. Г. Шевченка


У Гребінці вшанували пам'ять героїв у День Гідності та Свободи21 листопада, в Україні втретє відзначали День Гідності та Свободи - величне свято, яке нині, в неспокійний час випробувань для нашої держави, покликане об'єднати українців у міцну родину, аби бути сильними, незламними та мудрими на шляху творення демократичної, незалежної України. 

Свято встановлено на честь початку в цей день двох революцій в українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Події 2013–2014-го років та сьогодення мають доленосне значення для нашої держави.

Це іспит для  народу, який демонструє свою європейську позицію, гідність, своє прагнення до свободи.

Щоб вшанувати пам’ять тих, хто віддав душу й тіло за свою країну, за її свободу та незалежність, гребінківці зібралися біля пам’ятника  Тараса Григоровича Шевченка, постать Тараса Григоровича давно стала символічною для України.

Вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя на Майдані за право українців жити у вільній країні, прийшли керівники району та міста, бійці АТО, волонтери, учні навчальних закладів міста та мешканці міста. На святковому заході виступили представники влади, представники молодого покоління гребінківців, вшановано пам’ять героїв Небесної Сотні та покладено квіти до пам’ятника Шевченка.

Цього дня також відвідали могилу нашого земляка – Андрія Черненка, який  був жорстоко розстріляний під час Революції Гідності. Він став одним із сотні тих, хто заплатив своїм життям за вільний вибір українців, за волю і свободу рідного народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавська поліція радить, як не стати жертвою грабіжників

Після перемоги Революції гідності, коли зранена українська земля зіткнулася із підступною російською агресією, наші земляки також мужньо стали на захист незалежності і територіальної цілісності України, а жителі міста  – на підтримку Української армії.

Глибока шана нашим воїнам та їхнім бойовим побратимам, які сьогодні День Гідності і Свободи зустрічають на передовій – ми пишаємося їхньою сміливістю, самопожертвою і патріотизмом.

 

 

Вічна пам'ять загиблим героям - Небесній Сотні, воїнам АТО,  всім, хто віддав своє життя в ім'я свободи, миру та незалежності України.

День гідності і свободи співпадає з великим християнським святом Архангела Михайла. Архангел Михайло – борець зі злом. Так само учасники Майдану боролися за свою Батьківщину, віддали своє життя заради кращого майбутнього України. Ми повинні завжди пам’ятати наших Героїв.

 

 

Нехай єднає нас готовність працювати задля благополуччя, нероздільних почуттів людської гідності та національної свободи.
 
Слава Україні! Героям слава!

 

 

 

 

 

 


Гребінківська міська рада


Схожі матеріали:
👁 1018
Категорія: Суспільство
Теги: новини Гребінківщини, пам’ять, Герої, День Гідності та Свободи, Grebenka.com




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ