Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.04.2017

У «Південній залізниці» пояснили, чому на станціях Полтавщини вивісили оголошення про відміну приміських перевезень


Місцева влада не справляється з компенсацією за проїзд пільговиків


У «Південній залізниці» пояснили, чому на станціях Полтавщини вивісили оголошення про відміну приміських перевезеньНещодавно на ряді станцій Полтавської області з’явилися повідомлення про те, що невдовзі деякі приміські маршрути можуть бути відмінені.

Це викликало соціальну напругу серед жителів, адже у весняно-літній період приміські електрички мають для людей особливе значення – до студентів та робочих долучаються дачники, котрі їздять доглядати за власними земельними ділянками.

Зокрема, на станції Пирятин було вивішено повідомлення щодо відміни приміських потягів з 5 квітня 2017 року. Як повідомили в Пирятинській РДА, проблема полягала в неможливості відшкодувати Укрзалізниці пільгові перевезення в заявленому нею обсязі (сума відшкодування здалася району завищеною). На щастя, після діалогу місцевої влади з залізничниками питання вдалося вирішити та відміни потягів не відбулося.

Щоб отримати комплексну відповідь щодо ситуації, яка склалася на Полтавщині, «Енерголайф.інфо» направив офіційний запит до філії УЗ «Південної залізниці», на який нам сьогодні, 7 квітня, надійшла відповідь.

У ній ідеться про те, що станом на кінець березня Полтавська область винна Укрзалізниці за перевезені в першому кварталі 360,3 тисячі пасажирів понад 3,56 мільйонів гривень, натомість нею було відшкодовано 1,83 мільйони гривень (1,28 млн грн. – боргу за минулий рік). Таким чином, склалася ситуація, коли перевезення в приміському сполученні, яким активно користуються пільгові категорії, стало збитковим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пирятинські пасажири можуть залишаться без транспортного засобу (ВІДЕО)

 «У той час, коли енергоносії, запасні частини та інші необхідні матеріали дорожчають, виконувати все необхідне для забезпечення належного рівня безпеки руху та якісного обслуговування пасажирів стає все складніше. За таких умов залізниця вимушена вживати непопулярних заходів, а саме скасовувати приміські поїзди», - йдеться в офіційному роз’ясненні Південної залізниці.

Повідомлення про відміну потягів приміського сполучення були розміщені на таких станціях.

 

 

Нагадаємо, згідно зі змінами до Бюджетного кодексу України від 20 грудня 2016 року, право виділяти кошти на відшкодування збитків за пільговий проїзд покладено на місцеві органи влади, тоді як раніше компенсаційні виплати здійснювалися за рахунок субвенцій з держбюджету.

У Південні залізниці повідомили, що з керівництвом Козельщинського, Пирятинського, Великобагачанського та Решетилівського районів вдалося домовитися – на найближчих сесіях будуть виділені кошти на компенсацію перевезень пільговиків.

На філії Укрзалізниці також підкреслили, що залізничні перевезення важливі для громадян, адже практично удвічі дешевші за автобусні. Так, якщо залізницею проїхати відстань 1-10 км коштує 3,5-4,5 грн, то автобусом це вийде 5-8,5 грн.

ЕнергоЛайф.інфо


Схожі матеріали:
👁 1277
Категорія: Полтавщина
Теги: Південна залізниця, пирятин, новини Гребінки, Пирятинська РДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ