Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.05.2012

Укрзалізниця вдвічі підняла маршрутну швидкість поїздів



Укрзалізниця вдвічі підняла маршрутну швидкість поїздів

Порівняно зі звичайною маршрутною швидкістю українських поїздів – 57 км/год, електропоїзди Hyundai рухаються вдвічі швидше.

Їх маршрутна швидкість становить понад 110 км/год. Це стало можливим завдяки коштам, вкладеним залізничниками в модернізацію інфраструктури та рухомий склад нового покоління – високошвидкісні електропоїзди Hyundai.

Маршрутною залізничники називають середню швидкість, з якою поїзд проходить відстань від станції відправлення до станції прибуття. При цьому конструктивна (максимальна) швидкість електропоїздів Hyundai, зазначена у технічному завданні Укрзалізниці на їх виготовлення, становить 160 км/год, на випробуваннях вона досягала 180 км/год. Зазначимо, що швидкість, якої потенційно може досягти поїзд, завжди на 10–20% більша ніж його конструктивна швидкість.

Із введенням в дію нового графіка руху на 2012/2013 роки міжрегіональні поїзди Hyundai почали здійснювати регулярні рейси.

З цього часу і до 1 вересня нові поїзди курсуватимуть за експериментальним графіком руху, згідно з яким поїзди Hyundai з Києва до Харкова прямуватимуть 4 год. 25 хв. із швидкістю понад 106 км/год. – для порівняння фірмовий поїзд №63/64 Київ–Харків прямує 9 год. 35 хв. зі швидкістю 57 км/год;

зі Львова до Києва електропоїзд Hyundai прямуватиме 4 год. 55 хв. зі швидкістю понад 116 км/год, а нічний поїзд №91/92 прямує майже 13 годин зі швидкістю 50 км/год.

На початку червня Hyundai з’єднає Київ з Донецьком – відстань між містами поїзд долатиме за 6 год. 30 хв. зі швидкістю понад 112 км/год. На сьогодні час у дорозі від Києва до Донецька поїзда № 37/38 – 12 год. 12 хв., а його маршрутна швидкість становить 66,7 км/год.

Загалом на національному швидкісному коридорі Львів-Київ-Харків-Донецьк на початковому етапі поїзди Hyundai 912,5 км колій долатимуть зі швидкістю до 160 км/год, 398,1 км – до 140 км/год, 438,1 км – до 120 км/год.

Довідково: Маршрутна швидкість електропоїздів Hyundai на мережі українських залізниць цілком співставна зі швидкостями швидкісних поїздів у інших країнах СНД та світу, зокрема, поїзд «Сапсан» долає 650 км від Москви до Санки–Петербурга за 4 години 15 хв. рухаючись з маршрутною швидкістю 153 км/год, а на окремих ділянках розганяючись до 250 км/год.

Від Москви до Нижнього Новгорода (442 км) «Сапсан» рухається з маршрутною швидкістю 113 км/год. Маршрутна швидкість поїзда «Аллегро» на шляху від Санкт-Петербурга до Хельсінкі (407 км) становить 113 км/год. Швидкісний поїзд «Пендоліно» на шляху від Хельсінкі до Турку, що у Фінляндії, розвиває маршрутну швидкість – 81, максимальну – 220 км/год. «Пендоліно», що курсує від Праги до Острави (Чехія) розвиває маршрутну швидкість 115 км/год, при максимальній – 230.

Магістраль


Схожі матеріали:
👁 1095
Категорія: Суспільство
Теги: Укрзалізниця, hyundai, графік руху на 2012/2013, електропоїзд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ