Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.12.2019

«В області найбільше загинуло людей внаслідок ДТП», – Віктор Стеблянко


Із початку року на Полтавщині виникло понад 4 тисячі небезпечних подій та одна надзвичайна ситуація, внаслідок яких загинуло 309 осіб (12 дітей)


«В області найбільше загинуло людей внаслідок ДТП», – Віктор СтеблянкоІз початку року на Полтавщині виникло понад 4 тисячі небезпечних подій та одна надзвичайна ситуація, внаслідок яких загинуло 309 осіб (12 дітей).

Про це на апаратній нараді повідомив начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко.

«Найбільше людей загинуло внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Цього року в ДТП загинуло 106 осіб, із них 3 дитини. 30 загиблих – пішоходи, 11 – велосипедисти. Часто пішоходи почали переходити дорогу в невизначених місцях, не зважаючи на автомобілі. У цьому напрямку ми активно проводимо профілактичну роботу», – сказав Віктор Стеблянко.

Звернув увагу посадовець на нещасні випадки. Таких на Полтавщині зафіксували 42, найбільше, а саме 18 осіб, постраждало на залізничних коліях.

Аби уникнути надзвичайних ситуацій в області здійснюється комплекс організаційних, профілактичних та попереджувальних заходів відповідно до Плану цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Полтавської області на 2019 рік.

Зокрема, провели командно-штабні навчання, тренування з органами управління територіальної підсистеми, громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» та «Герой-рятувальник року». Створено тематичні теле- та радіопередачі, соціальну рекламу з основ безпеки життєдіяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині колишній агроном захопився маком

Голова облдержадміністрації Олег Синєгубов зауважив, що всі заходи, які пропонуються для попереджання надзвичайних ситуацій, потрібно втілювати на практиці.


«В області найбільше загинуло людей внаслідок ДТП», – Віктор Стеблянко
 
«Усі пропозиції та заходи не повинні залишитися прописані на папері. Потрібно спільно з усіма, причетними до цього напрямку структурами відпрацювати кожне питання. У бюджеті на наступний рік також передбачено кошти на відповідні заходи», – сказав Олег Синєгубов.

Довідка. Державною службою з надзвичайних ситуацій України був розроблений додаток на мобільний телефон – «Абетка безпеки», який має покрокові інструкції більшості небезпечних ситуацій, що можуть трапитися у житті. Його у вільному доступі можна закачати на смартфон.

Схожі матеріали:
👁 801
Категорія: Полтавщина
Теги: дтп




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ