Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.04.2020

За час карантину на Полтавщині значно подорожчали спирт та захисні маски


рукавички у лютому коштували 1,75 грн, а зараз 9,40 гривень


За час карантину на Полтавщині значно подорожчали спирт та захисні маскиУ Полтавській облдержадміністрації створили комісію моніторингу споживчих цін на соціально значущі товари.

Працівники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій слідкуватимуть за вартістю продуктів харчування та лікарських засобів у період карантину.

Про це повідомив перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.
 
«Торгівельні мережі регіону щоденно надаватимуть дані моніторингу цін на соціально значущі товари. Це допоможе вчасно виявляти учасників ринку, які необґрунтовано завищують ціни, користуючись станом надзвичайної ситуації в країні», - сказав перший заступник голови Полтавської ОДА Дмитро Лунін.

До робочої групи комісії увійшли представники облдержадміністрації, Головного управління статистики у Полтавській області, обласного тервідділення Антимонопольного комітету України, ГУ Держпродспожнвслужби в Полтавській області, Державної служби з лікарських засобів у Полтавській області.

Зокрема, комісія слідкуватиме за цінами на цукор та сіль, овочі й крупи, макаронні вироби, м’ясо, яйця та молочні продукти. А ще – вітчизняні та імпортні антибіотики, жарознижувальні та знеболювальні препарати, медичні маски й етанол.

Директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Олексій Іщенко повідомив, що за останній місяць на Полтавщині дещо зросла вартість солі (з 5,25 до 5,67 грн) та у середньому на 4 гривні подорожчала гречка. А от хліб та макарони найбільші супермаркети області продають за тією ж ціною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині виявили майже тисячу порушень карантинного режиму

А от в аптеках через попит значно зросла ціна: на захисні маски – із 2,90 до 26,50 гривень; спирт (із 25,50 до 42,00); рукавички у лютому коштували 1,75 грн, а зараз 9,40 гривень.


Моніторинг цін

Моніторинг цін
 

Узагальнені дані моніторингу щодня подаються до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України для подальшого врегулювання.

Схожі матеріали:
👁 1052
Категорія: Полтавщина
Теги: спирт, рукавички, Моніторинг цін, маски, ціни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ