Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.02.2022

За збут наркотиків затримано 39-річного жителя Полтавщини (ФОТО)


Наркотики та психотропи він виготовляв у двох власних нарколабораторіях, які обладнав у своєму будинку


За збут наркотиків затримано 39-річного жителя ПолтавщиниЗловмисник обладнав дві нарколабораторії у власному будинку в Лубенському районі. В одній він виготовляв  амфетамін, іншу облаштував під вирощування рослин конопель у штучних умовах.

Наркотики та психотропи збував на території району «з рук у руки» і через закладки, а кошти за «товар» отримував на банківську карту. Під час обшуку поліцейські вилучали у нього заборонених речовин на понад 100 тисяч гривень.

Інформацію, про незаконну діяльність 39-річного чоловіка  оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Полтавській області отримали минулого року. За вказаним фактом слідчі Лубенського районного відділу поліції відразу розпочали кримінальне провадження.

Під час слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що зловмисник організував збут амфетаміну та канабісу серед наркозалежних жителів району. За грам «товару» дилер просив від 300 до 500 гривень.

Наркотики та психотропи він виготовляв у двох власних нарколабораторіях, які обладнав у своєму будинку. Збував  їх особисто на території району шляхом закладок і передаючи  «з рук у руки».  Кошти за «товар» отримував шляхом безготівкового розрахунку.

За збут наркотиків затримано 39-річного жителя Полтавщини

Зібравши необхідну доказову базу протиправної діяльності чоловіка, поліцейські, за силової підтримки бійців поліції особливого призначення  провели санкціонований обшук за місцем проживання фігуранта. У результаті, правоохоронці вилучили готовий амфетамін, канабіс та «Альфа-PVP», прекурсори, різне лабораторне обладнання, а також зброю і гроші в національній валюті.

За цінами «чорного» ринку вартість вилучених речовин становить понад 100 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині посеред дороги вибухнув бензовоз, загинув водій вантажівки (ФОТО)

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. йому вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України, а це незаконне виготовлення зберігання та збут наркотичних засобів і психотропних речовин.


За збут наркотиків затримано 39-річного жителя Полтавщини
 

Вилучені речові докази скеровано для проведення експертних досліджень. Після надходження результатів експертизи буде вирішуватися питання щодо додаткової кваліфікації дій зловмисника за статтями Кримінального кодексу України:

311 – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів;

313 – викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням;

263 – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.


За збут наркотиків затримано 39-річного жителя Полтавщини
 

За вчинене йому може загрожувати позбавлення волі строком до десяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Лубенська окружна прокуратура Полтавської області.

За збут наркотиків затримано 39-річного жителя Полтавщини
 
 

Департамент боротьби  з наркозлочинністю
Національної поліції України


Схожі матеріали:
👁 1793
Категорія: Події
Теги: відео, наркотоки, Фото, Лубни, психотропи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ