Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.05.2020

«Загиблі птахи на «Кременчуцькій птахофабриці» мають бути утилізовані», – Олег Синєгубов


Правоохоронці відкрили щонайменше 3 кримінальні провадження: розслідують причини та обставини загибелі птиці


Загиблі птахи на «Кременчуцькій птахофабриці» мають бути утилізованіГолова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов у ході робочої поїздки до Кременчуцького району відвідав «Кременчуцьку птахофабрику» у селі Потоки, де 2 травня загинули 600 тисяч курей.

Голова облдержадміністрації наголосив, що підприємство не змогло самостійно вирішити проблему й не було готовим до надзвичайної ситуації.
 
«Те, що сталося на підприємстві – біда. Ми розуміємо, що птахофабрика зазнала істотних втрат. Але маємо розуміти, що ця надзвичайна ситуація місцевого рівня має бути ліквідована. Керівництво птахофабрики обіцяло найближчим часом укласти договори на утилізацію біомаси та розпочати утилізацію. Але поки що нічого не відбувається, крім бонітування птиці», – сказав Олег Синєгубов.

Очільник області зазначив, що захоронення птиці на орендованих птахофабрикою землях, поза селом Потоки, є тимчасовим. І вся біомаса має бути утилізована.
 
«Загиблі птахи на Кременчуцькій фабриці мають бути утилізовані. Можливо підприємство розраховує, що захоронення буде законсервовано на декілька років? То цього не буде. Сподіваюся на розуміння і конструктив із боку керівництва. Ми розуміємо їхні втрати, але не можемо допустити нанесення шкоди навколишньому середовищу. Ми маємо працювати на випередження, щоб у майбутньому запобігти таким ситуаціям», – сказав Олег Синєгубов.


Загиблі птахи на «Кременчуцькій птахофабриці» мають бути утилізовані
 

Правоохоронці відкрили щонайменше 3 кримінальні провадження: розслідують причини та обставини загибелі птиці Голова наголосив, що потрібно провести повне розслідування, з’ясувати причини і підстави надзвичайної ситуації. Адже підприємство сучасне, працює на експорт і відключення світла не могло призвести до таких наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лубнах зі ставка дістали тіло 32-річного чоловіка

Керівник ТДВ «Кременчуцька птахофабрика» Валерій Вакух зазначив, що процедура тимчасового захоронення проводиться з урахуванням усіх норм.
 

Загиблі птахи на «Кременчуцькій птахофабриці» мають бути утилізовані
 

«Пріоритет був навести порядок на птахофабриці. Тому були всі зайняті цією роботою. Найближчим часом буде складено відповідні графіки. Фабрика нічого не утилізувала, так як немає спеціалізованого транспорту. Ми використовуємо плівку, придатність якої 100 років. Дана плівка унеможливлює потрапляння в воду та ґрунт шкідливих речовин. На даний момент це безпечно», – сказав Валерій Вакух.

Вивозити біомасу з цього місця мали почати вже цього тижня.
 
«Ви говорили, що є укладені договори з підприємствами, які проводять утилізацію. Пішли на вам зустріч, дозволи зробити тимчасове захоронення. Але у вас немає висновків фахівців щодо даної території і її екологічного стану», – сказав заступник голови ОДА Євген Греков.
 

Загиблі птахи на «Кременчуцькій птахофабриці» мають бути утилізовані


Олег Синєгубов дав підприємству кілька днів аби ті почали утилізацію.
 
«День, два, три можемо чекати, не тижні. Нині мова йде про саботаж цієї історії», – сказав голова Полтавської ОДА.
 

Загиблі птахи на «Кременчуцькій птахофабриці» мають бути утилізовані


Загиблі птахи на «Кременчуцькій птахофабриці» мають бути утилізовані

Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1225
Категорія: Полтавщина
Теги: загибель птиці, птахофабрика, Кременчуцька птахофабрика




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ