Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.03.2020

4 прості способи, що допомагають "відключити" увечері голову і заснути


"Відключити" голову увечері, допомагає прослуховування колискових


Неспокійні думи мають властивість посилюватися пізно увечері, не даючи людині заснути, - але існують прості способи "відключити" голову і зануритися в сон. Наприклад, виконати вправу, що розслабляє м'язи, або послухати колискову.

Як повідомляє Grebenka.com, прості способи, що допомагають заснути, були опубліковані журналом Freundin. Один з них - записати на папері те, що турбує, або те, що ви боїтеся забути і старанно намагаєтеся зафіксувати в пам'яті. Такий трюк знімає розумову напругу, допомагає заспокоїтися.
 
Прості способи, що допомагають заснути


Інший простий спосіб - розслабити м'язи. Якщо ви увечері ворочаєтеся в ліжку із-за нав'язливих думок, "відключити" голову допоможе нескладна вправа. Напружте м'язи тіла і починайте поступово розслабляти їх. Цей прийом допомагає відволіктися від тривожних роздумів, а також забезпечує розслаблення, що дозволяє спокійно заснути.

Скористайтеся важкою ковдрою, це теж один із способів. Важка пухова ковдра працює як міцні обійми, що приносять заспокоєння. Учені констатують: воно примушує мозок заспокоїти нейротрансмітери, завдяки чому скорочується час занурення в глибокий сон.

Також допомагає "відключити" голову увечері прослуховування колискових

"Це може звучати дивно, але ефект заспокоєння за допомогою колискової не відрізняється у дорослих і дітей. Пісні з ритмом від 50 до 60 ударів в хвилину гарантують, що серцебиття адаптується до нього, і, таким чином, напруга автоматично проходить. Важливо тільки, щоб пісні не були такими, що запам'ятовуються", - дали раду сомнологи.

Схожі матеріали:
👁 517
Категорія: Актуально
Теги: сон, безсоння




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ