Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.07.2020

Через безробіття на Полтавщині зріс попит на фріланс


Ринок фрілансу після карантину піднявся до рекордних показників.


Ринок фрілансу в Україні набирає обертів, адже все більше людей віддають перевагу віддаленій роботі, а не офісній. Повпливав на ситуацію і карантин, бо люди лишалися без грошей та роботи.

Ринок фрілансу після карантину піднявся до рекордних показників. Через масові скорочення – ряди таких робітників поповнилися. Артем Федорченко працює на віддаленій роботі з 2012 року. Починав з того, що пропонував людям вести їхні соцмережі та наповнювати їх контентом. А нині працює з рекламою та допомагає запускати онлайн-курси.

Через безробіття на Полтавщині зріс попит на фріланс
 

"Хотів би відзначити те, що як тільки ввели карантин, багато людей відправили в неоплачувані відпустки, потрапили під скорочення, зріс рівень безробіття. Людям потрібна була стабільність. Вони відкладали щось на чорний день, але ніхто не думав, що цей чорний день перетвориться на чорний місяць. Багато хто, особливо з молоді, ринулися в Інтернет шукати там стабільність", – розповів фрілансер Артем Федорченко.

Заробітна плата за роботу на фрілансі може складати від 300 до півтори тисячі доларів і більше. Дивлячись на те, що саме може запропонувати фахівець своєму роботодавцю.

"Якщо люди думають, що фріланс це лежати на Балі та пити коктейль, то вони дуже сильно помиляються. Фріланс – це така ж робота, якщо ти хочеш заробляти гроші – потрібно багато працювати. Інколи я можу працювати чотири години, але якщо дуже багато задач, дедлайнів, то можу працювати й 12 годин", – додав фрілансер Артем Федорченко.

Комп'ютер, доступ до Інтернету та гарнітура – це всі інструменти, які потрібні, аби розпочати працювати на фрілансі, переконаний засновник маркетингового агентства Роман Твердохліб.

"Ще пів року тому йшли суперечки, щодо того, чи потрібно бізнес переводити в нові реалії. На сьогодні всі суперечки стерлися. Зараз, по суті, якщо бізнесу немає в Інтернеті – немає клієнтів. Тому фріланс і нові реалії це вже частина життя", – розповів засновник маркетингового агентства Роман Твердохліб.

Фрілансерів хочуть бачити відповідальними, адже робота вдома за чашкою кави може відволікати. Тому необхідно, аби такий працівник вмів втримати себе в руках самостійно, без керівника.
 


Протягом перших тижнів карантину, (16 по 22 березня), на біржі фрілансу відзначили стрибок нових реєстрацій. Якщо порівнювати з аналогічним періодом у лютому, то приріст склав 43,8 відсотка. До цього, щодня реєстрували в середньому від 500 до 800 осіб, то за березень цифра зросла до 900 – 1200 реєстрацій. Кожен третій користувач зазначав, що прийшов на фріланс через ситуацію в країні. Такі дані оприлюднила біржа фрілансу.
 
"Загалом динаміка позитивна, як по всій Україні, так і по Полтавські області зокрема. Це досить логічна ситуація, бо фріланс допомагає краще дотримуватися "work-life balance", який досить важко утримувати при стандартній класичній формі зайнятості. Особливо це актуалізувалося з настанням карантину, корона кризи", – розповіла керівниця експертно-аналітичного центру Юлія Дрожжина.

Найчастіші жителі Полтавської області цікавляться такими професійними сферами: IT, маркетинг, піар, копірайтинг або SMM-менеджмент.

Схожі матеріали:
👁 1785
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: Гребінка, фріланс, заробітна плата




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ