Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.12.2019

Ціни на чорноморську пшеницю можуть досягти максимуму з початку сезону


Ще одна область України збільшила урожай зерна в 2019 р.


Експортні котирування на Чорноморську пшеницю знову виросли минулого тижня і спрямувалися до нового максимуму в поточному сезоні. Основою для зростання цін стали ряд чинників, як регіональних, так і світових.

"Підтримку цінам на Чорноморську пшеницю роблять низьку пропозицію пшениці і політика стримування продажів, адже основна частина об'ємів пшениці вже експортована або продана, вважають оператори ринку", - відмічають аналітики.

Крім того, ціни підтримуються сильним курсом валюти країн регіону, а також побоюваннями відносно стану посівів озимої пшениці і урожаю наступного року - як в Україні, так і в країнах Європи. Про це йдеться в повідомленні на сайті новин українського бізнесу Companion UA. Дізнатися більш детальніше про економічні, політичні та інші новини в Україні можна на сайті Companion UA за посиланням.
 

Ціни на чорноморську пшеницю
 

Згідно з повідомленням, зміна оподаткування зернового експорту з Аргентини, одного з основних світових постачальників недорогої пшениці, також дає підстави Чорноморському регіону чекати як стійкішого зовнішнього попиту, так і більш високих цін, вважають оператори ринку.
"Опитані експортери пшениці чекають подальшого зміцнення цін - вище $220 за тонну на базисі FOB глибоководні порти", - відмічають експерти.

Ще одна область України збільшила урожай зерна в 2019 р.

За результатами поточного сезону валовий збір зернових і зернобобових культур на Тернопільщині досяг 2,7 млн т, що на 148,2 тис. т більше торішнього показника.

За інформацією новин українського бізнесу, вагомих показників у виробництві зернових і зернобобових культур досягли сільськогосподарські підприємства Теребовлянського району, валовий збір яких склав 253,5 тис. т, Гусятинського - 188,5 тис. т, Підволочиського - 167,6 тис. т і Тернопільського - 160,1 тис. т.

Найвища середня врожайність культур зафіксована в сільгосппідприємствах Залещицького району - 7,39 т/га, Бучацького - 6,99 т/га, Теребовлянського - 6,96 т/га і Підволочиського району - 6,94 т/га.

Нагадаємо, що аграрії Дніпропетровської області в 2019 р. зібрали рекордний урожай зерна за усі роки незалежності України.

Схожі матеріали:
👁 479
Категорія: Прес-реліз
Теги: ціна, пшениця, бізнес, економіка, новини




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ