Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.05.2022

Для повністю електричного літака eDA40 розробили інтелектуальний двигун Safran


EDA40 буде оснащений двигуном ENGINeUS 100


електричний літак eDA40

Австрійська компанія Diamond Aircraft підписала угоду з Safran Electrical & Power, світовим лідером у галузі авіаційних електричних систем, на оснащення повністю електричного літака eDA40 інтелектуальним електричним двигуном ENGINeUSTM.

Заснований на існуючій та сертифікованій платформі DA40 компанії, eDA40 є одномоторним літаком. Стверджується, що це перший електричний літак, сертифікований EASA/FAA Part 23, зі швидкою зарядкою постійним струмом (DC), здатний зарядити розряджений літак менш ніж за 20 хвилин.

Очікується, що електричний літак eDA40 досягне часу польоту до 90 хвилин у міру розвитку акумуляторних технологій та зниження експлуатаційних витрат до 40% порівняно із традиційними поршневими літаками. EDA40 буде оснащений електродвигуном ENGINeUS від Safran. Safran розробила широкий асортимент електродвигунів із вихідною потужністю від однозначних до 500 кВт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська компанія COOLON MOTORS розробила та виробляє баггі для військових цілей

EDA40 буде оснащений двигуном ENGINeUS 100, який розвиває максимальну потужність 130 кВт на злітній потужності та має повністю інтегрований у машину контролер двигуна. Він також може похвалитися оптимізованою системою повітряного охолодження, що забезпечує керування температурою.


електричний літак eDA40
 
 
«З Safran у нас є партнер-експерт із бортових електричних силових установок. Найсучасніша технологія інтелектуального двигуна, включаючи інтелектуальні функції у поєднанні із передовим процесом сертифікації, є логічним вибором для нашого eDA40. Ми з нетерпінням чекаємо на перші рейси, заплановані у 2022 році», — говорить Ліцюнь Чжан, генеральний директор Diamond Aircraft Industries Austria.


Схожі матеріали:
👁 836
Категорія: Технології
Теги: електролітак, електричний літак, Електродвигун, літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ