Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.11.2016

До Дня працівників сільського господарства


Станом на 15.11.2016 року в сільськогосподарських підприємствах посіяно 5000 га озимої пшениці на зерно


До Дня працівників сільського господарстваДень працівників сільського господарства – свято, що традиційно підсумовує кропітку працю аграріїв, завершує хліборобський рік, сповнений хвилюваннями і турботами про врожай.

Цей день в Україні відзначається дуже широко, як професійне свято працівників сільського господарства, підприємств з переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних і обслуговуючих підприємств та організацій агропромислового комплексу.

Шанобливе ставлення до аграріїв завжди було на нашій землі, споконвіку її називали житницею всієї Європи, а людей, доля яких пов'язана з мистецтвом сіяти і вирощувати хліб, виробляти цінну і якісну продукцію тваринництва, по праву називають годувальниками. Селянська праця завжди вважалась однією з найтяжчих, тож і люди, пов'язані з нею, відзначаються витривалістю, відповідальністю, терпінням, відданістю землі та умінням на ній працювати.

Виробничою спеціалізацією Гребінківського району є вирощування та реалізація продукції рослинництва та тваринництва, яка представлена 16 найбільшими сільськогосподарськими підприємствами. В районі зареєстровано 44 фермерські господарствами з них 39 працюючі, 59 особисто селянських господарств. Питома вага району в обсязі реалізованої сільськогосподарської продукції Полтавської області складає 1,8% .

У галузі сільськогосподарського виробництва району тваринництво є тією галуззю, яка дає вагомий внесок до валового виробництва сільськогосподарської продукції  .

За 10 місяців 2016 року господарствами району вироблено  92503 ц молока, що більше проти відповідного періоду минулого року на 3767 ц.  Середній надій на корову становить 5724 кг.

В галузі тваринництва стабілізувалось поголів’я  ВРХ, чисельність якого становить 3694 голів. Постійно збільшується поголів’я ВРХ в ТОВ «Мадег» та в ТОВ «БЗК». Значно зросли середньодобові прирости  великої рогатої худоби і складають 877 грам, що більше  на 371 грам з початку року, середньодобові прирости свиней складають 349 грам.

На сьогоднішній день скошено та обмолочено зернових та зернобобових на площі 18,1 тис. га, що становить 100 % від площі що підлягає обмолоту, намолочено 82,9 тис. тонн зерна з врожайністю 45,8 ц/га.

В тому числі кукурудзи на зерно: обмолочено – 11300 га; намолочено –  58760 тонн; урожайність – 52,0 ц/га.

Соя обмолочена на площі 5200 га; намолочено –  10400 тонн; урожайність складає 20,0 ц/га. Соняшник обмолочено – 7900га; валовий збір становить 15800 тонн з урожайністю       20,0 ц/га.

Цукровий буряк викопано - 140 га; накопано – 6134 тонн; урожайність – 438,1 ц/га.

Підготовлено ґрунту під посів озимих зернових культур на площі 5,9 тис. га. із запланованих 5,9 тис. га, що становить 100 %. Зяблевий обробіток ґрунту проведений на площі 14,4 тис.га..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні нові автівки найчастіше купують у столиці та чотирьох областях

Станом на 15.11.2016 року в сільськогосподарських підприємствах посіяно 5000 га озимої пшениці на зерно.

Шановні аграрії!

Дорогі трудівники сільського господарства! Від усього серця вітаємо вас з професійним святом! Бажаємо вам, які присвятили своє життя рідній землі, працювати так само наполегливо і самовіддано, не опускаючи рук, і щиро радіти плодам своєї праці, як радіємо ми їм.

Нехай ваші зусилля завжди увінчуються вражаючими результатами, нехай посухи та зливи минуть ваші угіддя, а врожай перевищує ваші найсміливіші задуми. Спасибі вам за нелегку, потрібний всім нам працю!

З Днем сільського господарства!
 
Відділ агропромислового розвитку
райдержадміністрації


Схожі матеріали:
👁 1482
Категорія: Прес-реліз
Теги: новини Гребінківщини, зерно, Аграрії, День сільського господарства




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ