Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.02.2017

Готуємося до відключення світла: в Полтавській ОДА повідомили, як Полтавщина переживе НС в енергетиці


Полтавщина до НС в енергетиці готова


Готуємося до відключення світла: в Полтавській ОДА повідомили, як Полтавщина переживе НС в енергетиці17 лютого, за розпорядженням Уряду № 103 в Україні набуває чинності надзвичайний стан в енергетиці. Діятиме він з 17 лютого до 17 березня. До переліку областей, де застосують обмеження споживання електроенергії, потрапила і Полтавська область, як один із промислово потужних регіонів.

Напередодні відбулося засідання відповідного антикризового штабу для узгодження надзвичайних енергетичних заходів. Як повідомили в ОДА, у зв'язку з НС застосовуватимуться графіки погодинного відключення електроенергії кінцевим споживачам. Окрім того, передбачено регулярний техогляд енергоблоків атомних електростанцій у вихідні дні з метою зниження навантаження на енергоблоки і, в разі необхідності, розвантаження їх.

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко заявив, що Полтавщина до НС в енергетиці готова. Будуть застосовуватися схеми відключень та графіки, розроблені ще в 2014 році. Вони необхідні, щоб уникнути аварій та поривів ліній електропередач під час неконтрольованих відключень. Графіки відключень та час, на який відключатимуть електропостачання, залежатимуть від обмежень і температурного режиму.

Профільний заступник голови Полтавської ОДА Олег Пругло сказав, що буде проводитися співпраця із промисловими підприємствами. Хочуть домовлятися, щоб вони переходили на нічну зміну згідно з напрацьованими схемами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оформлення дозволів на участь у дорожньому русі транспортних засобів

"Є великі підприємства, які споживають багато електроенергії. Тому з ними домовлятимемося насамперед. Будуть також вжиті всі заходи, щоб безперебійно працювали котельні, лікарні, і операційні зокрема, інші соціально важливі заклади, щоб помешкання жителів області не залишилися без тепла", - сказав Пругло.

На сьогодні підприємства теплоенергетики Полтавщини працюють у звичному режимі. Зокрема, і Кременчуцька ТЕЦ, яка забезпечена основним паливом (природній газ) і має запас резервного — мазуту.

Схожі матеріали:
👁 1206
Категорія: Актуально
Теги: електроенергія, Полтавщина, Світло, Полтавська ОДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ