Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.12.2017

Гребінківський відділ поліції інформує: насильство в сім'ї - куди звернутися за допомогою


Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»


Гребінківський відділ поліції інформує: насильство в сім'ї - куди звернутися за допомогоюУ період з 25 листопада по 10 грудня 2017 р. на території України проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», основним завданням якої є привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, активізації діяльності щодо захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.
Потерпаєте від сімейного насильства – заявляйте в голос!

Нажаль на сьогодні насильство в сім’ї є однією з найпоширеніших форм порушення прав людини. При цьому, більшість сімейно-побутових конфліктів залишаються латентними аж до моменту скоєння злочину, тобто потерпілі не бажають, а найчастіше соромляться повідомляти про такі факти не вірячи у можливість реальної допомоги, або ж намагаються просто змиритися з даною проблемою вважаючи її своїм особистим болем. Однак, замовчування може лише ускладнити ситуацію, оскільки порушник уникнувши відповідальності за свої протиправні дії продовжить їх чинити і надалі.

У разі вчинення насильства в сім’ї або реальної його загрози необхідно обов’язково звернутися до відділу поліції. Це можна зробити зателефонувавши на телефон чергової частини: 050-405-32-05, спецлінії «102», або написати заяву до відділу поліції.

При отриманні заяви чи повідомлення про випадок домашнього насильства правоохоронцями будуть вжиті невідкладні заходи щодо його припинення, а також притягнення кривдника до передбаченої законом відповідальності.

ЯК УБЕРЕГТИСЬ ВІД НАСИЛЬСТВА В СІМ’Ї

• З початку стосунків не дозволяйте себе ображати чи принижувати, а також вчиняти стосовно Вас дії, які можуть привести до насильства.

• Коли Ви бачите, що член сім’ї перебуває у стані сп’яніння, не з’ясовуйте з ним стосунків та не реагуйте на провокації. Спробуйте його заспокоїти, але не робіть при цьому різких зауважень.

• Намагайтеся говорити з кривдником максимально спокійно, зрозуміло, чітко передаючи свої почуття і переживання. Ваші жести та міміка не повинні викликати агресії з його боку.

• Не провокуйте конфліктів. Якщо Ви бажаєте примусити члена сім’ї ревнувати чи злитися, Ви можете спровокувати негативне ставлення до Вас і, як наслідок, виникнення конфлікту.

• Уникайте суперечок у ванній кімнаті чи на кухні, де є гострі та ріжучі предмети.

• Якщо зупинити конфлікт не вдається, спробуйте залишити приміщення та вийдіть на вулицю. На людях конфлікт, як правило, стає менш напруженим.

• Зіткнувшись з першими проявами насильства подумайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Уявіть найгірший розвиток подій та продумайте свої дії у такій ситуації.

• Домовтесь з сусідами, щоб вони викликали поліцію, якщо почують галас і крики з вашої оселі.

• Якщо Вами отримано тілесні ушкодження, обов’язково зверніться до медичного закладу. Ви не лише отримаєте медичну допомогу, але й лікарську довідку, яка буде важливим доказом в суді.

• Тримайте під рукою номери телефонів поліції та інших установ, до яких Ви можете звернутися за допомогою.

• Не закривайте очі на факти учинення насильства в сім’ї, навіть якщо Вам страшно або соромно кудись звертатись. Сама собою проблема вирішена не буде.

• Якщо ситуація критична, залишайте помешкання негайно, навіть якщо не вдалось взяти необхідні речі.

• У разі потреби, не вагаючись телефонуйте до поліції на номер “102” з метою термінового втручання.

Представникам поліції, які приїдуть на виклик, детально опишіть все, що відбулось, покажіть тілесні ушкодження, а також меблі та речі, що були розбиті, або поламані домашнім агресором.

За матеріалами Гребінківського відділу поліції Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 1153
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: поліція, насильство в сім'ї




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ