Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.01.2020

Як правильно доглядати за фарами?


Основна причина пожовтіння фар — занадто тривалий контакт з агресивними миючими засобами


Необхідність уважного ставлення до фар автомобіля не завжди очевидна: затемнення пластику на фарах, буває призводить до засліплення зустрічних машин або погіршення освітлення дороги. Але насправді ефективність роботи освітлювальних приладів в такому випадку багаторазово знижується.

Каламутна фара не пропускає світло від лампи на дорогу, а розсіює його в усіх напрямках. А ще пожовклі каламутні фари на красивому автомобілі, це як фінгал під оком — така «деталь» відразу ж впадає в очі. Якщо ваша фара все ж таки стала каламутна або виникли на ній сколи, то спеціаліти зможуть вам допомогти.

Технічний центр тюнингу і ремонту автосвітла https://car-light.design/blog/zamena_stekla_fary/2018-11-28-15 займається:
  • поліровкою фар;
  • герметизацією фар;
  • ремонтом фар;
  • тюнінгом фар;
  • та іншю.

Як правильно доглядати за фарами?
 

Чому фари жовтіють?

Основна причина пожовтіння фар — занадто тривалий контакт з агресивними миючими засобами на автомобільних мийках. Від цього пластик фар не тільки мутніє, а й покривається мікротріщинами. Автоматичні мийки — зло!

Ще одна загроза для фар — зима з її дорожньої рідини, повної піску і протиожеледної хімії. Коли господар машини бачить, що фари заляпані брудом, перша думка — протерти їх будь то ганчіркою, що попалася під руку. У цей момент одні частинки бруду дряпають пластик фар. В результаті фари швидко тьмяніють і жовтіють.

Як помити фари?

Краще рішення в будь-якій ситуації — заїхати на перевірену мийку або в детейлінг-студію. Але якщо хочете помити фари самостійно, робіть це правильно.

Насамперед потрібно збити з фар основний шар бруду струменем з АВД. Потім на них наноситься активна піна. Тут головне — максимально зменшити час контакту піни з пластиком фар. Для цього почніть наносити піну з переднього крила на одній зі сторін машини, йдіть до багажника, переходите на інший бік автомобіля і закінчуйте прохід у радіаторної решітки. Через 3-4 хвилини піну необхідно змити в тому ж порядку, але починаючи з передніх фар.

Друга фаза мийки — очищення фар від статичних забруднень. Для цього використовуйте якісні мочалки з широкими порами, які будуть утримувати абразивні частки в собі, не даючи їм дряпати пластик фар. Мити фари краще окремою мочалкою, а не тією, якою ви вже пройшлися по бамперу та дверним порогам.

Схожі матеріали:
👁 618
Категорія: Прес-реліз
Теги: автомобіль, фара




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ