Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.03.2024

Як вибрати пансіонат для батьків похилого віку: основні критерії


На що звернути увагу при виборі пансіонату


Як вибрати пансіонат для батьків похилого віку: основні критерії

Вибираючи пансіонат для людей похилого віку слід враховувати два основні моменти: у закладі має бути комфортна обстановка для проживання та якісна цілодобова медична допомога. Вибирати доведеться між державними та приватними пансіонатами, і різниця між ними часом буває істотна.

Державний чи приватний пансіонат

Ні для кого не буде секретом, що державні пансіонати найчастіше набагато гірше забезпечені необхідними старим меблями, обладнанням, медичними препаратами ніж дім престарілих, наприклад Срібний Вік у Києві. Персонал таких установ отримує не найвищу зарплату, що неминуче позначається на якості та умовах проживання.

Але й тут, щоб влаштувати родича в ці не найкомфортніші умови, необхідно буде зібрати пакет довідок: соціальні служби насилу видають направлення на проживання літньої людини в держустанові. Знову ж таки, казенні меблі та обстановка часто наводять на старих тугу, вони частіше хворіють, пропадає апетит.

Що стосується приватних пансіонатів, то тут інша історія: нові або відремонтовані корпуси, привітний і дбайливий персонал з медичною освітою, наявність спортзалу, кімнат дозвілля, басейну і так далі.

Якщо вибір зупинився на приватному закладі, то на сайті Будинку для людей похилого віку Срібний Вік у Києві, можна ознайомитись з повним переліком послуг.

На що звернути увагу при виборі пансіонату

Насамперед варто переконатися в тому, що людині похилого віку буде зручно користуватися інфраструктурою установи:
  • сходи не повинні бути крутими та мати зручні поручні;
  • найкраще, якщо туалетна кімната знаходиться у житловому приміщенні;
  • меблі для прийому їжі повинні бути максимально зручними та комфортними;
  • ліжка повинні бути високими, медичними - так старим легше буде вставати і лягати, а сон буде міцним.
Місце розташування пансіонату також є важливим аспектом: чим ближче знаходиться заклад, тим частіше родичі зможуть відвідувати людей похилого віку. Особливо це актуально у перші два місяці, коли відбувається процес звикання до нових умов.

На території установи обов'язково повинні бути пішохідні зони для прогулянок, зручні альтанки, лавки, гарне освітлення. Хорошим варіантом стане наявність фонтанів або відкритого ставка.

Що стосується послуг, що надаються, то обов'язково повинні бути такі з них:
  • можливість здійснювати щоденний гігієнічний догляд;
  • наявність обладнання та приміщень для оздоровчих заходів;
  • ранковий огляд черговим лікарем;
  • проведення культурно-масових заходів, загальних ігор, колективного перегляду кінофільмів.
Кількість обслуговуючого персоналу має бути достатньою, як правило, це один співробітник на трьох-чотирьох осіб.

Якщо будуть дотримані всі умови, починаючи від правильного вибору пансіонату, то можна бути цілком впевненим у тому, що людям похилого віку або родичам буде комфортно проживати в установі. Головне, не забувати частіше їх відвідувати, щоб життя людей похилого віку було, як і раніше, наповнене змістом.

Схожі матеріали:
👁 145
Категорія: Прес-реліз
Теги: приватний пансіонат, дім престарілих, Будинок для людей похилого віку, пансіонату




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ