Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2019

Як вибрати відповідну біту для викрутки


Які основні види насадок існують?


Ви займаєтеся будівельними роботами, які потребують кріплення шурупами, або час від часу ремонтуєте щось удома - під рукою у майстра завжди має бути якісна викрутка та набір комплектуючих для неї біт. Щоб насадки не проверталися і не зісковзували під час роботи, а кромки робочих граней не стиралися після того, як ви закрутили пару шурупів, до купівлі біт для викрутки варто віднестися уважно.


біти для викрутки
 

Які основні види насадок існують?

Передусім, при виборі біти варто упевнитися, що вона абсолютно відповідає насічкам на шурупах (шліцам). Якщо шуруп погано триматиметься на біті, то це стане причиною передчасного виходу з ладу устаткування і дуже неприємних наслідків для того, хто працює з інструментом. Оскільки біта підбирається виходячи з особливостей саморіза, з яким належить працювати, набір різних насадок іноді може обчислюватися сотнями штук.

Проте спершу пропонуємо розібратися з найбільш поширеними типами біт:
 
Рh (Phillips) - хрестоподібні біти. Підходять для роботи з саморізами діаметром 2-7 мм, на що вказує число в маркуванні (Ph - 1, Ph - 2, Ph - 3).

Pz (Pozidrive) - зовні схожі з хрестоподібними. Призначені, як зрозуміло з назви, для шурупів позидрайв. Застосовуються в основному для теслярських робіт.

Torx (TX) - біта у вигляді шестикінечної зірки застосовується в машинобудуванні і виробництві побутової техніки. Особливість конструкції сприяє поліпшенню зчіплюваності з поверхнею кріпильного виробу. Завдяки розподілу навантаження на 6 граней знижується вірогідність зісковзування конструкції, що запобігає зносу біти.

SL (з прямим шліцом) - найбільш поширений тип біт. Шліц змінюється по ширині, на що вказує цифра поряд з буквеним позначенням в маркуванні.

НЕХ (з шестигранним шліцом) - використовується для кріплень, які мають внутрішній шестигранник. Головна відмінність у великій площі зіткнення з кріпильними виробами. Стійкі до ушкодження насадки або зриву шліца. Розмір насадки - від 1,5 до 10 мм. Зазвичай застосовується для складання меблів.

Можна купити біти для викрутки і окремо. Але з набором насадок ви будете упевнені, що потрібна деталь завжди виявиться під рукою.

На які моменти також варто звертати увагу?

Матеріал насадки. У експлуатації добре себе проявили сплави хрому з молібденом, хрому з ванадієм, вольфраму з молібденом. А ось сталь навпаки стирається досить швидко. Для додаткового захисту від корозії вони покриваються титановим, алмазним або нікелевим напиленням.

Метод обробки. Поширені варіанти - фрезерування або кування. Суть методу фрезерування полягає в тому, що для надання робочої частини необхідної форми верхня поверхня забирається. Тоді як в процесі кування цілісність матеріалу не порушується - за рахунок цього оснащення характеризується підвищеною міцністю.

Твердість матеріалу. Варіюється в діапазоні від 58 до 60 HRC. М'які насадки призначені для жорстких кріплень, але швидше зношуються. Тверді ж досить довговічні, але при цьому украй крихкі.

Орієнтуйтеся на перевіреного продавця, довіряйте порадам фахівців, вибирайте якісне оснащення і тоді інструмент прослужить вам не один рік.

Схожі матеріали:
👁 546
Категорія: Прес-реліз
Теги: біти для викрутки, викрутка, біта




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ