Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.06.2020

Як влаштована подушка безпеки в автомобілі?


Надута повністю подушка переймає на себе енергію удару людського тіла, коли його викидає вперед


У аварії при лобовому зіткненні як водія, так і пасажирів кидає вперед. При цьому вони можуть серйозно постраждати. Повітряні подушки у момент удару автомобіля об перешкоду вискакують з рульового колеса або приладового щитка, миттєво надуваються азотом і захищають людину. Такий захисний пристрій складається з електронних чутливих датчиків, нагнітального пристрою для виробництва азоту і самої подушки. Датчики налагоджені так, що не реагують на удари, якщо ті відбуваються при швидкостях не більше 10-14 миль в годину. При зіткненнях на більшій швидкості подушка цілком наповнюється газом за 1/20 частку секунди після удару. Повітряні подушки можуть врятувати життя тільки при лобових зіткненнях. І зовсім не служать заміною ременям безпеки.

Якщо сталося так, що у вас спрацювала подушка безпеки, то її потрібно буде відновлювати. Самостійно в домашніх умовах цього зробити неможливо. Тому потрібно буде звертатися до фахівців. Професійна реставрація з комплексним відповідальним підходом проводиться в місті Харків фахівцями сучасного сервісного центру Airbag Service, який спеціалізується на професійному ремонті подушок безпеки https://airbag-service.com.ua/uslugi/remont-airbag/remont-podushki-bezopasnosti-voditelya/ в Україні. Досвідчені майстри проведуть діагностику, демонтаж, огляд і тестування, а також відновлення зовнішнього вигляду і функціональності усіх елементів системи. Усі роботи проводяться оперативно, якісно, за розумною вартістю.


Як спрацьовує подушка безпеки
 

Випригуюча подушка. При лобовому зіткненні датчики передають сигнал в нагнітальний пристрій. У момент наповнення подушки азотом вона виламується з відсіку рульового колеса, де постійно зберігається, і перетворюється на захисну подушку .

Експериментальне зіткнення з водієм-манекеном

Як тільки датчики отримали сигнал що відбулося зіткнення автомобіля з перешкодою, в тепловому генераторі миттєво вступають в реакцію хімічні речовини і виділяється газ азот, який швидко наповнює повітряну подушку.

Надута повністю подушка переймає на себе енергію удару людського тіла, коли його викидає вперед.

Щоб краще поглинути енергію, подушка починає поступово здувати, коли водій вже ткнувся в неї. Це здування відбувається через те, що в задній частині подушки є два отвори для виходу газу.

Відчувши раптову зупинку

При раптовій зупинці автомобіля, що рухається із швидкістю більше 10 миль в годину, через 0,01 секунд після цього спрацьовує система з трьох датчиків. У кожному такому датчику є перемикач, біля якого знаходиться в рівновазі валик. При ударі валик за інерцією накочується на перемикач, приводячи в дію механізм наповнення подушки.

Отримання газу для наповнення подушки

По сигналах від датчиків зіткнення, нагнітальний пристрій підпалює хімічні речовини, що виділяють при реакції азот. Газ, що утворився, проходить через фільтр і поступає в повітряну подушку.

Подушка наповнюється за частку секунди

Коли азот, що утворюється, спрямовується в подушку, вона виламується зі свого відсіку в рульовому колесі. І наповнюється 16 галонами газу впродовж 0,05 секунди з моменту удару - швидше, ніж водія устигає викинути з його сидіння у напрямку до вітрового скла.

Захист для двох

Оскільки пасажир, що сидить поряд з водієм, також ризикує постраждати при аварії, в деяких автомобілях встановлюють повітряні подушки навпроти обох передніх сидінь. Перед пасажиром знаходиться великий об'єм вільного простору, тому для нього зазвичай ставиться подушка більшого розміру.

Схожі матеріали:
👁 539
Категорія: Прес-реліз
Теги: відновлення подушок, Перешкода, подушка безпеки, удар автомобіля, автомобіль




Всього коментарів: 1

0
1 Олександра   (05.06.2020)
ДТП - це дуже серйозна обставина у життi водiя.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ