Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.06.2019

Кінезіологічне тейпування - ефективний, безпечний метод відновлення м'язів


При наклеюванні тейпу, треба максимально розтягнути ту зону, яку необхідно обклеїти


Тейпування рятує суглоби від болю

При огляді тіла спортсмена, терапевт звертає увагу на симетричність, порівнюється права і ліва половина тіла. Так можна зрозуміти, які зміни є в плечах, руках, ногах, відносно здорової половини. Щоб тейп краще всього тримався, його наклеюють на чисту знежирену шкіру. Бажано, щоб на шкірі не було волосся, щоб тейпування було якісніше і щоб уникнути болю при його відклеюванні.

Що таке кінезіологічне тейпування знають і спортсмени, і звичайні люди. Використання тейпів є дуже поширеним в різних сферах медицини. У результаті виходить прискорити регенерацію зв'язок, м'язів і суглобів. Тейпи купити в Україні можна в інтернет магазині ARES TAPES UKRAINE за лояльними цінами.


Тейпування рятує суглоби від болю
 

Кінезіологине тейпування плеча

Терапевт проводить точковий масаж суглобів, щоб визначити больові зони. Якщо немає вираженої набряклості у порівнянні з здоровою половиною тіла, це може означати розтягування.

Щоб зафіксувати плече, треба спочатку привести його в правильне положення. Людина повинна стати прямо, розпрямити плечі. Для того, щоб наклеїти тейп, стрічка на початку і кінці має бути повністю без натягнення. Це так звані якорі, вони дозволяють усій аплікації триматися стабільно, не відклеюючись.

При наклеюванні тейпу, треба максимально розтягнути ту зону, яку необхідно обклеїти, шкіра повинна розтягнутися і натягати довколишні тканини. Якщо людині сильно боляче, це треба враховувати і відводити руку помірно або поступово.

Кінці тейпу треба закруглювати, щоб він довше тримався, так кінчики не загинатимуться. Працює тейп не за рахунок того, що він звужує амплітуду рухів, навпаки амплітуда рухів з часом може збільшитися.

Коли смужка тейпу наклеєна, його треба розтерти, тому що акриловий клей починає працювати тільки коли він розігрівся. Для максимальної адгезії знадобиться не менше ніж годину.

Якщо тейпінг планується використовуватися під час тренувань або змагань, бажано його клеїти напередодні або за 2 години до початку зайняття.

Далі робиться обклеювання плеча ззаду, якщо перший тейпінг був виконаний спереду. Не можна сполучати кінчики тейпінга між собою, кожна смужка повинна триматися на шкірі, а не на іншому тейпі, так краще триматиметься.

Тейп еластичний, тому його можна наклеїти практично на будь-яку поверхню тіла, огинаючи анатомічні виступи. При цьому не буде ніякого тиску в місці обгинання м'яза.

Тейпінг украй рідко викликає роздратування на шкірі, це проявляється тільки у людей з яскраво вираженою шкірною алергією. Терапевт цікавиться, чи немає алергічних реакцій і якщо їх немає і з'явилися роздратування, це говорить про те, що тейп був наклеєний із зайвим натягненням.

Схожі матеріали:
👁 819
Категорія: Прес-реліз
Теги: суглоби, Кінезіологічне тейпування, Тейпування, Спортсмен




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ