Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.03.2024

Китайці будують рельсотрон, який виводитиме пілотовані космічні кораблі на орбіту


План Китаю полягає в тому, щоб побудувати електромагнітну стартову доріжку, яка зможе розігнати космічний корабель до швидкості від 1,6 до 5 Маха.


рельсотрон, який виводитиме пілотовані космічні кораблі на орбіту

Китай працює над використанням електромагнітного рейсотрона для виведення на орбіту пілотованого космічного корабля. Ідея заміни ракет на електромагнітний прискорювач є дуже привабливим варіантом. Замість того, щоб стартувати на ракетах, які мають нести велику кількість палива, є сенс створити велику пускову систему на землі, залишаючи сам транспортний засіб легким для транспортування більшого обсягу корисного навантаження.

План Китаю полягає в тому, щоб побудувати електромагнітну стартову доріжку, яка зможе розігнати космічний корабель до швидкості від 1,6 до 5 Маха. Піднявшись у повітря, апарат потім запустить свої бортові ракетні двигуни та продовжить розганятися до орбітальної швидкості.

Це означає як створення космічного корабля, сумісного з рельсотроном, а й ракети-носія, здатної підтримувати навантаження, вібрації та інші змінні в безпечних межах для пасажирів-людей. Подібні системи вивчалися NASA, хоча вони більше концентрувалися на надійних роботизованих навантаженнях, які можуть витримати серйозні навантаження.

Нова система розробляється Дослідницьким інститутом технологій літальних апаратів Китайської аерокосмічної науково-промислової корпорації CASIC, який, як повідомляється, вже збудував двокілометровий випробувальний полігон у Датуні, провінція Шаньсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Архітектурна фірма Kowsar Noroozi представила проекти органічних мостів

Перетворити ідею на повноцінну систему космічного запуску буде непросто. Це буде не просто питання масштабування технології, це вимагатиме серйозних досягнень у всіх напрямках не тільки в самому рельсотроні, а й у його системах управління, засобах його живлення і навіть у тому, як створювати необхідні компоненти.

Китайці стверджують, що у разі успіху рельсотрону вартість виведення на орбіту знизиться до 60 доларів за кг. Це революційне зниження порівняно з ціною SpaceX 3000 дол/кг.

Схожі матеріали:
👁 142
Категорія: Технології
Теги: космічний корабель, рельсотрон, рейкова гармата




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ