Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.08.2019

Кулькові і роликові підшипники - що вибрати?


Кулькові і роликові підшипники - в чому відмінності


Відповідь на питання - який підшипник краще кульковий або роликовий, залежить від конструктивних особливостей і особливостей навантаження механізму, що діє на вузол, або устаткування. При виборі підшипника необхідно визначити величину і характер навантаження, що діє, оцінити умови експлуатації устаткування, специфіку його монтажу, наявність або можливість появи неспіввісності і інші чинники, що впливають на роботу виробу.

Нижче ми приведемо основні відмінності і рекомендації по вибору кулькових і роликових підшипників.


Кулькові і роликові підшипники
 

Кулькові і роликові підшипники - в чому відмінності

Одними з найширше вживаних являються кулькові підшипники однорядні радіального типу здатні сприймати осьові і радіальні навантаження. Характеризуються високою швидкохідністю при інтенсивних навантаженнях. Здатні запобігати зміщенню валу в двох основних напрямах - радіальному і трохи осьовому. Сприйнятливіші до осьових навантажень радіально наполегливі кулькові підшипники.

Особливістю циліндричного ролика - тіла качання циліндричних роликових підшипників являється висока стійкість до радіальних навантажень і мінімальна до осьових. По швидкохідності вони не поступаються кульковим, але вимагають більш високої точності осей посадочних місць. Стійкіші до осьових навантажень конічні роликові підшипники завдяки конічній формі тіл качання і їх розташуванню під певним кутом до осі обертання.

Як бачите, різниця конструктивних особливостей не дозволяє дати однозначну відповідь на питання - що краще кульковий або роликовий підшипник. Вибір виробу цілком залежить від навантажень, що додаються.

Основні рекомендації по вибору кулькових і роликових підшипників

Розглянемо, які підшипники краще кулькові або роликові стосовно тієї або іншої ситуації:
  • При малих діаметрах валу і невеликих навантаженнях, як правило, використовуються кулькові підшипники, при великих навантаженнях - роликовий що мають більшу жорсткість.

  • При переважно осьових навантаженнях оптимальним варіантом будуть кулькові упорні підшипники або сферичні роликові.

  • При значних показниках радіального навантаження оптимальним варіантом буде циліндричний роликовий підшипник без бортів або голчастий роликовий підшипник.

  • При високих осьових навантаженнях найбільш відповідним варіантом буде упорний підшипник. Для сприйняття навантаження в одному напрямі підійде одинарних кульковий, для поперемінного в обох напрями - подвійний кульковий підшипник.

  • При комбінованому навантаженні застосовуються конічні роликові підшипники.

  • У разі технологічних погрішностей, наприклад неспіввісності валу і корпусу використовуються сферичні кулькові підшипники, чия конструкція дозволяє згладжувати погрішності у вузлах.
В цілому ж, відповідь на питання - що краще кулькові або роликові підшипники дається після ретельного розрахунку конструкції, визначення і розрахунку усіх діючих зусиль, вивчення довідника і каталогів виробників.

Комерційна фірма "УкрЗахідпостач" uzp.net.ua/ru/podshypnyky/ займається постачанням різних підшипників для сільськогосподарської техніки, для промисловості, будівельних машин, автомобільного вантажного транспорту та ін. По всім запитанням звертайтеся до фахівців компанії "УкрЗахідпостач".

Схожі матеріали:
👁 735
Категорія: Прес-реліз
Теги: роликові підшипники, Кулькові і роликові підшипники, Підшипники




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ