Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.04.2021

Купівля автомобіля за кордоном


На сайті wah.ua можна замовити послугу з доставляння транспортного засобу з будь-якої точки Європи


Головний довід для тих, хто купує машини за кордоном — відсутність пробігу по Україні. Крім того, що автомобіль не вбивав на наших дорогах підвіску і не просочувався сіллю взимку, в його техобслуговуванні не брали участь наші умільці. Також можна знайти моделі з більш насиченими комплектаціями. Але з чинним зараз митом на цьому переваги закінчуються.

Найпопулярнішими для покупки авто є Німеччина, Польща і США, втім, американських машин багато в Фінляндії та інших північних країнах.

Існує два способи привезти автомобіль з-за кордону: купити самостійно або доручити спеціалізованій на цьому компанії, наприклад ВестАвтоХаб, яка допоможе Вам від вибору авто і до постановки на облік. На сайті wah.ua можна замовити послугу з доставляння транспортного засобу з будь-якої точки Європи, його розмитнення, сертифікування та  реєстрування.

Але в кожному способі є свої плюси та мінуси.
 

Купівля автомобіля за кордоном
 

Замовлення автомобіля за допомогою ВестАвтоХаб

Якщо немає можливості в самостійній покупці за кордоном, можна скористатися послугами спеціальних компаній і приватних осіб. До їх вибору потрібно підійти відповідально, бажано мати рекомендації і обов'язково укладати договір. У цьому документі повинні бути прописані терміни придбання, модель, вартість, вік і комплектація бажаного авто, надані послуги (підбір, доставляння, оформлення і т.п.) і розмір оплати.

Відповідальний перегонник повідомляє замовнику кожен значний факт при виборі автомобіля, благо можливості сучасного зв'язку це дозволяють. Зазвичай це звіт у вигляді декількох фотографій зовні і всередині, важливих деталей (VIN на кузові, маркування скл і т.п.) і копій документів. Чим більше подробиць повідомляється - тим краще, значить посередник дійсно зацікавлений в купівлі хорошого автомобіля. Якщо автомобіль влаштовує, то ви оплачуєте покупку і вносите гроші на митний депозит.

Доставляння машини обмовляється заздалегідь, але зазвичай це або автовіз, або контейнер, щоб у машини не було зайвого пробігу. Збереження техніки при цьому теж вище.

Розмитнення автомобіля може здійснювати перегонник, можна скористатися послугами брокера, а можна робити це самостійно. Як в першому, так і в другому випадку оформлення відбудеться швидше.

Переваги

  • Клопоти з перевірки, доставляння та проходження кордону бере на себе перегонник.

Недоліки

  • тривалість доставляння;
  • відсутність можливості перевірити куплений автомобіль.

Розмитнення автомобіля

Незалежно від того, яким чином машина потрапила в Україну, їй потрібно пройти митницю. Для цього необхідний сам автомобіль, документи на нього і його власник.
  • Завірені інспектором митна розписка і цей гарантійний талон (видаються за фактом оплати депозиту);
  • пасажирська митна декларація, в якій автомобіль (марку, модель і VIN номер) вказаний як супроводжуваний (якщо ви на ньому в'їхали) або несупроводжуваний багаж (якщо він ввозився автовозом або контейнером, із зазначенням номера транспортного засобу, на якому воно випливає, або номера контейнера і назви судна, на борту якого він доставляється);
  • документи, що підтверджують вартість декларованого товару (договір, інвойс, купчу, рахунки та інші документи);
  • транспортні документи (транзитна декларація, товарно-транспортна накладна);
  • документи, що підтверджують відповідність екологічного класу транспортного засобу ;
  • документи, що містять відомості, що дозволяють ідентифікувати транспортний засіб (свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу в країні вивезення);
  • документи, що підтверджують право володіння, користування і (або) розпорядження транспортним засобом;
  • документи, що підтверджують сплату належних митних платежів (в т.ч. підтвердження оплати утилізаційного збору).
Комплект документів і автомобіль повинні пройти кілька інстанцій. В результаті власник отримує паспорт транспортного засобу (ПТС) в якому він записаний як перший власник.

Митні платежі

Сукупний митний платіж включає мито, акциз та збори за митне оформлення. Сума, яку вам доведеться заплатити, в значній мірі визначається розміром мит на легкові автомобілі для фізичних осіб.

Схожі матеріали:
👁 347
Категорія: Прес-реліз
Теги: авто із сша, автомобіль з-за кордону, автомобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ