Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.03.2024

Літак зі змішаним крилом JertZero використовує на 50% менше палива, ніж стандартний літак


Літак зі змішаним крилом - це фюзеляж і крила зливаються разом, утворюючи гладку форму


Літак зі змішаним крилом JertZero

Базова форма пасажирського літака не змінювалася протягом десятиліть, але радикально нові форми поступово наближаються до виробництва. JetZero оголосила, що її демонстратор зі змішаним крилом отримав схвалення FAA для початку випробувальних польотів.

Літак зі змішаним крилом - це фюзеляж і крила зливаються разом, утворюючи гладку форму, що є чимось середнім між звичайним авіалайнером і літаючим крилом.

Новий літак JetZero Blended Wing значно покращує аеродинамічну ефективність у порівнянні з традиційними трубчастими конструкціями, які принципово нестабільні та потребують великих поверхонь хвостового оперення, що створює ще більшу вагу та опір.

Літак зі змішаним крилом JertZero
 

Аеродинамічний дизайн, в якому все є підйомною поверхнею, значно підвищує паливну ефективність: JetZero стверджує, що його змішане крило використовуватиме на 50% менше палива, ніж стандартний реактивний літак.

Ця додаткова економіка палива буде величезною. Це суттєво скоротить експлуатаційні витрати та відкриє можливості для трансконтинентальних перельотів на великі відстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автономна машина ARRES Prevent виявляє та усуває тріщини на дорожньому покритті до того, як вони перетворяться на ями

Але переваги можуть бути більш цінними, якщо цей концепт поєднати з екологічно чистими авіаційними силовими агрегатами, такими як акумуляторно-електричні, водневі або аміачні концепції, де дальність польоту, як і раніше, є ключовою перешкодою для широкого впровадження.


Літак зі змішаним крилом JertZero
 

Основна перевага цього літака – конструкція змішаного крила дає набагато більше місця для вантажу та пасажирів. JetZero оголосила, що вже працює з ВПС США та NASA над введенням в експлуатацію свого авіалайнера зі змішаним крилом до 2030 року.

Схожі матеріали:
👁 189
Категорія: Технології
Теги: транспортний літак, літак, пасажирський літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ