Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.02.2019

На Полтавщині розпочали замінювати посвідчення учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС


Для отримання посвідчення нового зразка необхідно звернутися з заявою до управління соціального захисту


Постановою Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 року № 551 ,,Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян" (зі змінами) (далі - Постанова), передбачено проведення заміни посвідчень на посвідчення нового зразка громадянам, віднесеним до категорії 1, учасникам ліквідації інших ядерних аварій та випробувань, віднесених до категорії 2 та 3 до 1 січня 2020 року.
 
Заміна посвідчення учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
 

Управліннями соціального захисту населення згідно з порядком, затвердженим Постановою проведено підготовчу роботу по формуванню даних на заміну посвідчень особам 1 категорії.

Для отримання посвідчення нового зразка громадянам, віднесеним до категорії 1, протягом 2019 року необхідно звернутися з заявою до управління соціального захисту населення за місцем проживання.

Видача посвідчень, проводиться на підставі рішення регіональної комісії з визначення статусу осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи та інших категорій громадян (далі-регіональна комісія).

На даний час до області вже надійшли бланки посвідчень нового зразка та розпочато роботу з заміни посвідчень особам, віднесеним до категорії 1.

Перше засідання регіональної комісії з розгляду питання заміни посвідчень відбулося 20 лютого 2019 року. В ході засідання розглянуто подання райдержадміністрацій та виконавчих комітетів міських рад на заміну посвідчень 376 громадянам, віднесеним до категорії 1, та прийнято рішення щодо видачі посвідчень.

До видачі посвідчень нового зразка, діючими залишаються всі раніше видані посвідчення, які надають право на отримання в повному обсязі гарантованих законодавством пільг і компенсацій.

Питання соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи перебуває в органах соціального захисту на особливому контролі.

Схожі матеріали:
👁 788
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Посвідчення, заміна, ЧАЕС, учасники ліквідації




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ