Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.03.2024

Найбільший у світі вантажний літак Windrunner, завдовжки 108 метрів


Літак Radia Windrunner довжиною 108 метрів призначений для перевезення великих вантажів


Літак Radia Windrunner довжиною 108 метрів

Літак Radia Windrunner довжиною 108 метрів призначений для перевезення великих вантажів, він здатний злітати і приземлятися на короткі злітно-посадкові смуги на пересіченій місцевості.

Вантажний літак Windrunner має розмах крил 80 метрів, а висоту 24 м, він не вищий за Airbus A380, але його відкидна передня частина з кабіною, піднятою прямо у верхній частині фюзеляжу, дозволяє літаку довжиною 108 м перевозити вантажі до 105 м в довжину і 7, 3 м у діаметрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ударний безпілотник Shahpar-2, пакистанської розробки, має тривалість польоту понад 1000 км

Максимальна маса корисного навантаження становить 72 575 кг, максимальна дальність польоту становить близько 2000 км, а обсяг вантажного відсіку становить близько 8200 кубічних м – у сім разів більше, ніж міг перевозити могутній Антонов Ан-225.

Літак Radia Windrunner довжиною 108 метрів

Ідея полягає в тому, щоб розмістити злітно-посадкову смугу якомога ближче до підприємства з виробництва вітряних турбін, де лопата досягає в довжину до 100 метрів, а іншу - прямо на місці розташування вітряної електростанції. Ви завантажуєте лезо прямо в літак із цеху заводу, а потім піднімаєте його для встановлення практично прямо із задньої частини літака.

Літак Radia Windrunner довжиною 108 метрів
 

Вантажний літак Windrunner спроектований так, щоб злітати та приземлятися на відносно короткій злітно-посадковій смузі довжиною 1800 м. Для порівняння: типовий, набагато менший пасажирський авіалайнер зазвичай використовує смугу на 30–110% довшу.

Схожі матеріали:
👁 247
Категорія: Технології
Теги: вантажний літак, літак, повітряний транспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ