Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.06.2021

Названа причина порушення розвитку у дітей


Причина порушення криється в мутації в некодируючій області ДНК.


Група вчених з Центру генетики людини Уеллкома при Оксфордському університеті, Національного центру серцево-судинних досліджень в Мадриді і Імперського коледжу Лондона назвала причину порушення розвитку у дітей.

Причина порушення криється в мутації в некодируючій області ДНК. Результати дослідження опублікував журнал American Journal of Human Genetics.

Названа причина порушення розвитку у дітей
 

Вченим вдалося виявити сім невідомих досі мутацій.

Згідно з даними медичної статистики, щорічно в світі народжується майже 400 000 дітей з т. зв. спонтанними змінами ДНК.

У науці це явище відоме як мутації de novo. Вона порушуює розвиток дітей, які стають винуватцями розумової відсталості, епілепсії або захворювань серця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США модифіковані комарі-диверсанти позбавлять населення від кусючих родичів

Встановлено, що у кожної людини в середньому існує до 60 таких мутацій, але в основному вони не викликають ускладнень. Але останні спостереження дозволили обчислити шість варіантів в UTR (особливі ділянки мРНК), що впливають на ген MEF2C. Експерти припускають, що чверть таких діагнозів може бути пов'язана з некодиручоюю областю.

Вчені наполягають на необхідності обов'язкового вивчення UTR, що допоможе знайти значущі генетичні варіанти в недосліджених структурах.

Схожі матеріали:
👁 393
Категорія: Технології
Теги: ДНК, мутація, дослідження, генетика, діти, вчені




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ