Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.03.2017

Полтавщина переходить на "літній" час: стрілки переводимо на годину вперед і допомагаємо організму адаптуватись


Щоб лишатися здоровими та зосередженими, варто дотримуватись деяких порад


Полтавщина переходить на "літній" час: стрілки переводимо на годину вперед і допомагаємо організму адаптуватисьПолтавщина, як і вся Україна, у ніч з 25 на 26 березня о 3.00 здійснить перехід на "літній" час шляхом переведення стрілки годинника на одну годину вперед.

Думки щодо раціональності цього заходу розділились - одні вважають, що це дає велику економію щодо енергоресурсів, інші - що треба жити в унісон з європейськими країнами, а значна частина українців переконана, що це наносить організму значну шкоду.

Підтримують останніх і медики, зауважуючи, що перехід, особливо на "літній" час, для людського організму нелегка справа. Адже вставати зранку доводиться на годину раніше. Дані моніторингу засвідчують, що у перший тиждень після переведення стрілок збільшується рівень травматизму, нещасних випадків та викликів екстреної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині рятують первоцвіти конкурсом

Щоб лишатися здоровими та зосередженими, варто дотримуватись деяких порад:

1. Заплануйте собі час на адаптацію, будильник виставте із "запасом" принаймні хвилин 10.

2. Використовуйте натуральні тонізатори та імуностимулятори : зелений час з лимоном, какао з апельсиновим соком, приємно розпочати ранок допоможе і ягідний чай з медом.

3. Мусите лягти у ліжко до опівночі, навіть якщо спати у перші кілька днів зовсім не хотітиметься. Швидкому засинанню сприятиме гаряче молоко з медом чи те ж какао (однак, без соку).

4. Намагайтеся не напланувати на перший тиждень після переводу часу далеких поїздок (особливо, якщо ви - за кермом), важливих зустрічей та справ, що вимагають значної концентрації.

Схожі матеріали:
👁 852
Категорія: Актуально
Теги: Полтавщина, організм, поради, літній час




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ