Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.12.2015

Позачергова сесія міської ради: від регламенту до декомунізації


Заміна табличок з назвою вулиці проводиться з бюджету міста


14 грудня відбулося пленарне засідання другої позачергової сесії Гребінківської міської ради сьомого скликання, яке провів міський голова Колісніченко В.І. У роботі сесії взяли участь голова районної ради Зінченко В.М., заступник міського голови Зінченко В.М., керівники відділів та спеціалісти міської ради, члени виконавчого комітету міської ради, начальник управління юстиції в Гребінківському районі Федорченко Д.М., інспектор поліції Гребінківського відділу національної поліції Кудрявцев Б.В., засоби масової інформації.

 Перед початком роботи сесії міський голова Колісніченко В.І. вручив посвідчення заступнику міського голови, секретарю міської ради, депутатам міської ради 7 скликання.                                                                                                                       

 У ході зібрання депутати внесли зміни до кошторису деяких міських програм,  до цільової Програми соціально-економічного розвитку міста на 2011-2015 роки та зміни до показників бюджету міста на 2015 рік. На пленарному засіданні депутати затвердили Регламент роботи Гребінківської міської ради сьомого скликання, прийняли рішення  щодо земельних питань, проект Положення про порядок найменування (перейменування) вулиць, провулків, назви яких підпадають під дію Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».                                                                                                             

 Під час обговорення виконання закону про «декомунізацію» на сесії міської ради, як і на засіданнях постійних  депутатських комісій виникли суперечки. Прихильники та противники ідеї зміни назв наводили свої аргументи. Багато питань виникло по перейменуванню вулиць  Островського, Горького, Маяковського.                                                                                                       

 Начальник управління юстиції Гребінківського району Федорченко Д.М. надав роз’яснення  щодо вартості перереєстрації зміни назв вулиці,  по-перше, заміна табличок з назвою вулиці проводиться з бюджету міста, а по-друге, змінювати документи чи прописку не потрібно. В паспорті залишається штамп із вулицею Леніна, хоча по факту, наприклад,  це вулиця Небесної Сотні. Документи слід змінювати лише за умови передачі в спадок, обміну чи продажу будинку.  Людям, які вже написали заповіти щодо нерухомого майна на вулицях, що перейменовуються, документи також змінювати не потрібно. З метою присвоєння вулицям нової назви, депутати Гребінківської міської ради вирішили вивчити думку мешканців тих вулиць міста, які планується перейменувати.                                                                                                                              

 На  засідання 2 позачергової сесії винесено проект рішення відповідно до рекомендацій постійної депутатської комісії з питань  законності, правопорядку, захисту прав людини , найменування (перейменування) вулиць, провулків, площ, парків, скверів, інших об’єктів, що розміщені на території Гребінківської міської ради  за погодженням постійних комісій з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування та інформаційного забезпечення та комісії до повноважень  якої належить питання культури,  яка рекомендує перейменувати 22 вулиці та 4 провулки. Проект депутати затвердили. Також було прийнято рішення по демонтажу пам’ятників Леніна, що знаходяться на території міста.                                                                            

 На сесії з інформацію про дотримання правил дорожнього руху виступив інспектор поліції Гребінківського відділу національної поліції Кудрявцев Б.В. В різному депутати порушили питання щодо якості питної води в місті, питання тарифів на водопостачання та водовідведення, питання руху вантажних автомобілів вулицею Миру, питання святкування Новорічних та Різдвяних свят.                                                                                                                                   

 По закінченню сесії міський голова Колісніченко В.І. запропонував другу сесію Гребінківської міської ради сьомого скликання не закривати, а продовжити пізніше, коли буде вирішено питання бюджету.

Схожі матеріали:
👁 1138
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: декомунізація, міськарада, Гребінка




Всього коментарів: 1

0
1 girkij   (20.12.2015)
І шо воно буде ? -"В паспорті залишається штамп із вулицею Леніна, хоча по факту, наприклад,  це вулиця Небесної Сотні". Що за комедію привезли ?
З написаного по тексту ніякого порядку не вбачається, проте по нормі закону від початку заходів, повинно бути два штампа в паспорті та інших документах, один із старою назвою вулиці (зачеркнутий) та новий штамп уже з новою назвою вулиці. Проста зміна табличок наробить тільки подвійної путаниці для Укрпошти, таксистів, швидкої медичної допомоги, пожежних, поліції які виїзджають на зазначену вами адресу. То яку адресу вказувати людям і як її відшукати ?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ