Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.04.2021

Що таке криптовалюта?


Чотири поради з безпечного інвестування в криптовалюту


Технології змінили умови роботи людей, методи їх спілкування, способи здійснення покупок і навіть форми оплати товарів. Компанії та клієнти тепер далеко не завжди вибирають готівку, віддаючи перевагу безконтактним платежами, таким як Apple Pay. Використання смартфонів дозволяє споживачам оплачувати товари в цифрових форматах. Зараз популярність набирає нова платіжна система — криптовалюта, все про криптовалюту на сайті: cryptonovunu.com.ua.

Напевно, всі вже чули про біткойни. Це була перша криптовалюта, яка стала мейнстрімом, але популярність інших зростає. Існує більше 2000 різних типів криптовалют, і кожен день розробляються нові.

Дослідження показують, що більшість людей чули про криптовалюту, але не до кінця розуміють, що це таке. Отже, що таке криптовалюта, чи безпечна вона і як в неї інвестувати? У даній статті ми відповімо на ці питання. Нехай це буде свого роду курс навчання для початківців: інвестиції в криптовалюту для новачків.
 

Що таке криптовалюта?

Що таке криптовалюта?

Криптовалюта — це цифрова платіжна система, яка не використовує банки для перевірки транзакцій. Це однорангова система, яка дозволяє будь-якій людині в будь-якому місці відправляти та отримувати платежі. Це не фізичні гроші, які носять з собою й обмінюють в реальному світі; платежі з використанням криптовалюти існують виключно у вигляді цифрових записів в онлайн-базі даних, які описують конкретні транзакції. При переказі коштів в криптовалюті транзакції записуються в відкриті регістри. Зберігається криптовалюта в цифрових гаманцях користувачів.

Криптовалюта отримала свою назву, тому що для перевірки транзакцій з її використанням застосовується шифрування. Це означає, що для зберігання і передачі даних про криптовалюту між гаманцями та у відкритих реєстрах використовується розширене кодування. Метою шифрування є забезпечення безпеки.

Чи безпечна криптовалюта?

Криптовалюта зазвичай створюються з використанням технології блокчейн (blockchain). Блокчейн описує спосіб запису транзакцій в «блоки» і позначки часу. Це досить складний технічний процес, але в результаті виходить цифровий регістр криптовалютних транзакцій, який хакерам складно зламати.

Крім того, транзакції вимагають двофакторної аутентифікації. Наприклад, вас можуть попросити ввести ім'я користувача і пароль на початку транзакції. Потім від вас може знадобитися введення коду аутентифікації, який відправляється у вигляді смс на ваш особистий мобільний телефон.

Всі ці захисні заходи не означають, що криптовалюта не можна зламати. Були випадки, коли кілька зломів занадто дорого обійшлися криптовалютним стартапам. За даними Investopedia, у 2018 році зловмисники «нагріли» Coincheck і BitGrail на суми 534 мільйони доларів і 195 мільйонів доларів відповідно. Ці два інциденти безпеки стали найбільшими за останні роки.

Чотири поради з безпечного інвестування в криптовалюту


Що таке криптовалюта?


Будь-які інвестиції завжди ризиковані, а криптовалюта є одним з найбільш ризикованих варіантів інвестицій. Але в той же час цифрові валюти також є чи не найбільш затребуваним товаром. Якщо ви плануєте інвестувати в криптовалюту, ці поради допоможуть вам зробити обґрунтований вибір.

Обмін інформацією

Перш ніж інвестувати в криптовалюту, вивчіть інформацію про криптовалютні біржі. Ці платформи пропонують способи покупки та продажу цифрових валют; за даними Bitcoin.com, таких бірж 500. Проведіть своє дослідження, прочитайте огляди й поговоріть з більш досвідченими інвесторами, перш ніж рухатися вперед.

Ноу-хау: як зберігати цифрову валюту

Якщо ви купуєте криптовалюта, вам потрібно її зберігати. Це можна робити на біржі або в цифровому «гаманці», наприклад, в одному з крипто-гаманців. Існує багато різних видів гаманців, і у кожного є свої переваги, технічні вимоги та ступінь безпеку. Як і у випадку з біржами, вам слід вивчити варіанти зберігання криптовалюти, перш ніж інвестувати в неї.

Диверсифікуйте свої інвестиції

Диверсифікація є ключем до будь-якої доброї інвестиційної стратегії. Для інвестицій в криптовалюту це також актуально. Не вкладайте всі свої гроші, наприклад, в біткоїни тільки тому, що ця назва вам знайома. Є тисячі варіантів, і краще за все розподілити ваші інвестиції між декількома валютами.

Будьте готові до волатильності

Ринок криптовалюти є волатильним, тому будьте готові до зльотів і падінь. Вам напевно доведеться зіткнутися з драматичними коливаннями цін. Якщо для вашого інвестиційного портфеля або душевного стану це дуже важке випробування, з криптовалютою краще справи не мати.

Криптовалюта зараз в моді, але пам'ятайте, вона все ще перебуває в зародковому стані. Інвестування в щось нове пов'язане з труднощами, до яких потрібно бути готовим. Якщо ви все-таки плануєте брати участь, проведіть дослідження і почніть інвестувати консервативно.

Схожі матеріали:
👁 487
Категорія: Прес-реліз
Теги: Криптовалюта, майнінг, валюта, P2090-080 material




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ