Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.09.2013

Сьогодні, 21 вересня, православні святкують Різдво Пресвятої Богородиці


У народі це свято називають Друга Пречиста


Сьогодні, 21 вересня, православні святкують Різдво Пресвятої Богородиці

У народі це свято називають Друга Пречиста. Воно традиційно вважається жіночим святом, коли жінку належить вшановувати як продовжувачку роду.

 Це свято церква стала відзначати в IV столітті. З ним пов'язаний один переказ.

 В старому місті Назареті жила далеко не молода подружня пара. І чоловік Іоаким, і дружина Анна були чесними та вірними одне одному, але у них не було дітей. В одне велике свято Іоаким приніс в храм дари для Господа Бога, але священик відмовився їх приймати, оскільки подружжя було бездітним, а діти — це благословення Боже.

Дізнавшись про це, Анна заплакала і пішла в сад. Там їй з'явився Господь, який сказав, що Анна народить дочку, яка буде сама благословляти всі народи і стане порятунком для світу. В цей же час Іоакиму, який пішов сумувати в пустелю, з'явився ангел і розповів йому про передрікання Господа.

 Через дев'ять місяців у подружжя дійсно народилася дочка. Появі на світ заступниці людей радів весь світ. Це було Різдво Пресвятої Богородиці.

 Згодом Анну та Йоакина церква Різдво Пресвятої Богородиці назвала Богобатьками, оскільки їх донька народила Ісуса Христа.

 У народі це свято називають Друга Пречиста. Воно традиційно вважається жіночим святом, коли жінку належить вшановувати як продовжувачку роду.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Отравиться можно даже съедобными грибами, - диетолог

 Жiнки, в яких немає дiтей, справляють обiд i запрошують бiдних — «щоб молилися Богородицi за їхніх дiтей». Такi жiнки також замовляють службу Божу в церквi, а пiсля богослужiння запрошують людей до себе на обiд.

 Кажуть, що молитви до Пресвятої Богородиці майбутніх матерів про здоров’я та щастя дітей, на яких вони чекають, у цей день мають особливу силу.

 Різдво Пресвятої Богородиці відзначається як свято справжньої радості. У ці дні не працювали, не постували, а після молитов у храмі збирали веселі гостини.

 З цього дня вже можна було засилати сватів до дівчат. "Прийшла Пречиста – принесла старостів нечиста”.

Схожі матеріали:
👁 950
Категорія: Актуально
Теги: Різдво Пресвятої Богородиц, свято, друга Пречиста




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ