Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.04.2015

Тарас Кутовий: «Сільські дитсадки і школи не можна оподатковувати»


Парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує ...


Тарас Кутовий: «Сільські дитсадки і школи не можна оподатковувати»Парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує Верховній Раді прийняти зміни до Податкового кодексу, які допоможуть вирішити десяток проблем українського села. Про це розповів голова Комітету, народний депутат України Тарас Кутовий

— Зараз ведеться велика і ґрунтовна робота над удосконаленням Податкового кодексу, зокрема у тій частині, що стосується оподаткування сільськогосподарських виробників та інфраструктури села в цілому. Зважаючи на те, що галузь в силу різних причин не може розраховувати на ґрунтовну підтримку і дотації, ми повинні хоча б зменшити обсяги зобов’язань, які мають виробники.

Зокрема, одна із змін, яку передбачено цим документом, стосується об’єктів соціальної інфраструктури у селі: дитячих садочків, будинків культури, шкіл, клубів і так далі. Пропонується взагалі виключити їх з переліку таких, що підпадають під оподаткування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увага розшук!

Це трохи розв’яже руки сільгоспвиробникам, які і без того, по можливості, витрачають кошти на соціальну підтримку інфраструктури у тих населених пунктах, де вони працюють, — коментує одну з пропонованих змін Тарас Кутовий.

Крім того, у разі прийняття проекту, платників єдиного податку 4ї групи буде звільнено від стягнень за нежитлові приміщення. Інша норма дозволить аграріям, які виробляють альтернативну електроенергію, бути зарахованими до категорії платників єдиного податку 4ї групи, що раніше було заборонено. Також тимчасово, на рік, будуть скасовані штрафи за порушення порядку обчислення та правильності заповнення декларації з податку на нежитлову нерухомість. Це пропонується зробити для того, щоб дати можливість господарникам пристосуватися до нових вимог.
 
Події та коментарі


Схожі матеріали:
👁 1201
Категорія: Прес-реліз
Теги: Тарас Кутовий




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ