Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.04.2017

Тарасівська школа: Засідання круглого столу на тему: "500 років Реформації"


В Тарасівській школі проведено засідання круглого стілу на тему: “ 500 років Реформації “


Тарасівська школа: Засідання круглого столу на тему: "500 років Реформації"19 квітня 2017 року в Тарасівській  школі було проведено засідання круглого стілу на тему: “ 500 років Реформації “. На ньому були присутні учні 8-11 класів.      

Реформація – релігійний рух у Європі в 18 столітті спрямований проти католицької церкви. 1517р.— анти папський виступ німецького ченця Мартіна Лютера, де він закликав людей до віри, яка дається Богом. Завдяки цьому в Україні виникло три протестантські течії:
• Кальвінізм, засновником якої був француз Жан Кальвін(1509-1564рр). — Аріанство, засновником є священик Арій (256-336рр). — Соцініанство, засновником був Фауст Социн (1529-1604рр).

• сприяла загостренню релігійного протистояння, розвитку в Україні освіти та книгодрукування та перегляду установлених релігійних догматів. Почали виникати православні братства, метою яких було протистояння наступу католицизму. Перші братства виникли у Львові. В 80-90 роках 16 століття – виникли братства у Рогатині, Городку, Києві, Луцьку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарасівська школа: Засідання круглого столу на тему: "330 річниця Івана Мазепи"

Їхня діяльність сприяла національному й культурному пробудженню українського суспільства. Саме про це й дискутували учні разом з вчителями та детальніше вивчали початок Реформації.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, Однокласники, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

 

 

 

Тарасівська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 869
Категорія: Шкільний екран
Теги: круглий стіл, школа, шкільний екран, Терасівка, реформація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ