Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.09.2021

Тепловентилятор промисловий: види та принципи роботи


Принцип роботи цього агрегату дуже схожий на конвектор, тільки має модифікації


Крім екземплярів з нагрівальними поверхнями, активно на сьогодні застосовуються прилади, що вентилюють гарячий або теплий потік повітря. Це дозволяє дуже швидко нагріти простір, подаючи струмінь на певну відстань. Тепловентилятори Протон від виробника компанії PROTON, діляться на групи за способом нагрівання, типу енергоносія та автоматики управління.

Тепловентилятори Протон від виробника компанії PROTON
 

Де використовуємо повітряну теплогенерацію

Технічний тип кліматоутворювального обладнання застосовується скрізь, крім житлових приміщень та деяких адміністративних будівель, офісних приміщень, бізнес-центрів та іншого, де малі площі приміщень та велика щільність знаходження людей не дозволяють використовувати таку техніку.

Об'єкти для оптимальної експлуатації:
  • Промислова сфера цехи, майстерні, виробничі відсіки.
  • Сільськогосподарська промисловість – тепличні споруди, птахофабрики, тваринницькі споруди, контори та інше.
  • Об'єкти, що застосовуються як сховища врожаю, матеріалів, товарів, сировини, техніки.
  • Компанії, що обслуговують автотранспортну техніку – автомийки, станції технічного обслуговування, гаражі.
  • Електротранспортні або залізничні підприємства – депо, ремонтні майстерні для трамваїв, тролейбусів (паровозів, вагонів).
  • Торгова область - магазин, супермаркет, ринкові (або ярмаркові, виставкові) ряди критого павільйону, продуктово-овочеві бази та інше.
Перед установкою слід уважно оглянути приміщення, вибрати, в якій саме точці буде розміщуватись прилад (або кілька приладів), як їх підключити до електроживлення або газу, залежно від того, що буде застосовуватися як нагрівальний елемент – пальник або ТЕН. Потрібно розрахувати площу, порівняти з можливостями тієї чи іншої моделі, обчислити ККД і зробити ще багато підготовчих процесів.

Влаштування промислового тепловентилятора

Промисловий тепловентилятор – це економічний нагрівальний прилад, що подає потік теплого (або гарячого) повітря для обігріву простору в великогабаритному приміщенні. Принцип його роботи наступний:

Увімкнений вентилятор втягує холодне повітря, переводить його в камеру для нагріву.
У камері знаходиться або електротен, або пальник - від будь-якого нагрівального пристрою температура повітря підвищується.
Вентилятор виштовхує вже нагрітий потік назовні. Він створює силу викиду таку, яка відрегулювалася у певному режимі (якщо є термостат та панель його регулювання). Від цього залежить дальність відстані обігріву.

Конструкція зазвичай складається з наступних елементів:
  • корпус або циліндричний кожух, виготовлений з термостійких матеріалів (пластик, метал);
  • нагрівальний елемент - пальник або ТЕН розжарювання;
  • мотор із крильчаткою (вентилятор);
  • приєднувальні патрубки, якщо агрегат підключається до водопостачання, опалення, газопостачання або виведення продуктів згоряння;
  • провідникова система, що дозволяє підключити апарат до електроживлення.
Патрубок для виведення продуктів згоряння потрібний тоді, коли модель працює за принципом непрямого нагріву. Все зайве виводиться за межу будівлі надвір. А повітря подається всередині чистим та теплим. Види: електричні, водяні, Без нагріву.

Щоб максимально охопити всі способи опалення та надати покупцям широкі можливості, виробники вигадали різні варіанти тепловентиляторів.

До видів приладів, що подають тепло у приміщеннях з технічним призначенням, відносять такі варіанти:
  • водяні, які ще називають калориферами – енергоносієм є гаряча вода, що подається із системи опалення, або гарячого водопостачання;
  • без нагріву. Пристрій не має нагрівальних елементів, конструкція просто пропускає потоки повітря, змішує їх для вирівнювання температури в приміщенні;
  • електричні - нагрівачем є ТЕН, що працює від електрики.
Як видно, поділ здійснюється за принципом, яке паливо або нагрівальний елемент використовується.

Схожі матеріали:
👁 243
Категорія: Прес-реліз
Теги: тепловентилятор, Промисловий тепловентилятор




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ