Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.09.2017

Творча зустріч школярів з поетами Гребінчиного краю


Поети коротко розповідали про себе і читали власні вірші


Творча зустріч школярів з поетами Гребінчиного краю8 вересня 2017 року у рамках І Міжнародного фестивалю культури “Гребінчині вечорниці" відбулася творча зустріч школярів міста з поетами Гребінчиного краю. І хоча дехто з вчителів висловлював побоювання, що у вихідний збереться мало учнів, виявляється, є справжні любителі поезії і серед школярів.

Зала Будинку дитячої та юнацької творчості була заповнена. Гарно підготували організатори сцену, якісний звук, виставку книг письменників Гребінчиного краю.

На гостину до школярів завітали Ніна Третяк, член НСЖУ, автор багатьох поетичних творів і пісенних збірок, Сергій Савелій, Заслужений журналіст України, спортивний коментатор, учасник 10 Олімпіад, наш земляк з села Кулажинці, автор Гімну села і багатьох віршів про рідний край, громадський діяч, Микола Линовицький, автор кількох поетичних збірок, активний громадський діяч, депутат міської ради, Андрій Денисенко, член НСЖУ, автор двох поетичних збірок, одна з яких повністю присвячена Євгену Павловичу Гребінці, Наталія Лакуша, редактор районної газети “Гребінчин край”, член НСЖУ, автор віршів про жінку та жіночу долю, Маргарита Карабут, автор багатьох ліричних віршів, що друкувалися у колективних поетичних збірках, Анна Комар, студентка Київського Національного університету ім. Т. Г Шевченка, переможниця багатьох творчих конкурсів, автор чудових віршів і прози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого чекати від нового закону "Про освіту"? ТОП-5 основних змін

Ведуча творчої зустрічі начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Наталія Носова представила гостей та надала їм слово. Поети коротко розповідали про себе і читали власні вірші. Тематика творів була різноманітна: любов до рідного краю, що носить ім’я поета-земляка Євгена Гребінки, кохання, оспівування природи, доля людини - і більш глобально - доля України, української нації, мир і війна.

Певно, це теми, що хвилюють і наших старшокласників, так як думки про історію і сучасність, висловлені поетичним словом, аудиторія схвально сприймала оплесками. Не можу не процитувати слова з поезії наймолодшої учасниці зустрічі Анни Комар:
 
‘Щось ви загралися, хлопчики, у війну, плачуть дівчатка над зламаними ляльками”.

Наталія Носова подякувала авторам віршів за зустріч з Поезією та запропонувала вчителям організовувати в школах такі творчі зустрічі, що сприяють духовному розвитку старшокласників та вихованню патріотизму.

 
Творча зустріч школярів з поетами Гребінчиного краю
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1045
Категорія: Шкільний екран
Теги: творча зустріч, Гребінчин край, школярі, поети




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ