Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.03.2023

Україна в особі КРАІЛ приєдналася до загальноєвропейського фронту боротьби із незаконним гральним бізнесом


КРАІЛ постійно наголошує, що тільнові оператори становлять одну з ключових загроз розвитку легального грального бізнесу



Світовий, а, власне, вже й український досвід, доводить, що легалізація грального бізнесу не тільки сприяє створенню додаткових джерел поповнення державної скарбниці, але й вирішує цілий перелік важливих завдань. Передусім мається на увазі забезпечення надійного захисту гравців та сприяння цивілізованому розвитку індустрії азартних розваг. Держава має бути гарантом, що в країні не порушуються права споживачів і в той же час робиться все належне для ведення успішного бізнесу учасниками ринку.

Але створення дійсно безпечного середовища в сфері азартних ігор неможливе, поки існують нелегальні оператори. Користуючись їх послугами гравці потрапляють у зону підвищеного ризику, їх вразливість значно зростає. Тому державні регулятори європейських країн стурбовані діяльності тіньовиків та вирішили координувати зусилля у боротьбі з незаконним гральним бізнесом. Про це йдеться у спільній заяві контролюючих органів держав-членів Gaming Regulators European Forum. Під цим документом також стоїть підпис української сторони — Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей фактично приєдналася до декларації про спільні дії у боротьбі з нелегальними учасниками ринку.

А ми ідемо, боротися будемо із нелегалами з Європою разом

КРАІЛ постійно наголошує, що тільнові оператори становлять одну з ключових загроз розвитку легального грального бізнесу. З цим погоджуються провідні експерти галузі. Вони переконані, що боротьба з нелегалами має стати пріоритетом у роботі державного регулятора, про що можна більш докладно прочитати у цьому матеріалі. Для вирішення поставлених задач треба діяти спільно з правоохоронними органами в межах діючого законодавства.

Справа не лише в тому, що прибутки осідають в кишенях фактично “піратів”, які не платять ані копійки до бюджету. А й у великій небезпеці, на яку наражаються гравці. До того ж псується імідж чесного грального бізнесу, який насправді здатен позитивно впливати на різні сфери діяльності. Про набутий Україною досвід у цьому питанні розповідається за посиланням.

Тому обмін думками, взаємні консультації та допомога членів GREF допоможе кожній країні-учасниці більш ефективно застосовувати різні інструменти для викорінення нелегалів зі своїх ринків. Без сумніву, подібна співпраця принесе немало користі й українському гральному бізнесу.

Спільні дії не означають примусу та не впливають на свободу вибору дієвих інструментів

У КРАІЛ наголошують, що координація зусиль зовсім не означає, що кожен регулятор змушений буде діяти згідно однієї, напрацьованої схеми. Зовсім ні — кожна країна має власне законодавство та регулятивно-нормативні акти. Згідно таким документам визначається саме поняття нелегального грального бізнесу та обираються ефективні методи боротьби. Яким чином держава примушуватиме нелегалів припинити свою незаконну діяльність, визначається на місці згідно обставин та існуючої законодавчої бази. Також планується посилити інформаційну кампанію в Інтернеті з метою розповідати гравцям про небезпеки, які чатують на них на нелегальних сайтах. Досвід кожної з країн, що приєдналися до Заяви, дозволить значно посилити ефективність такої роботи.

Схожі матеріали:
👁 201
Категорія: Прес-реліз
Теги: гральний бізнес




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ