Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.07.2017

В Гребінківській ЦРБ відбувся круглий стіл ” Оберіг державності", приурочений дню Конституції України


День Конституції України відзначається щорічно 28 червня


В Гребінківській ЦРБ відбувся круглий стіл ” Оберіг державності", приурочений дню Конституції УкраїниКонституція є основним правовим актом держави - основним Законом, фундаментом розвитку соціальних та політичних відносин, гарантом забезпечення прав та свобод людини та громадянина. Невелика книжечка, але наскільки глибока й важлива.

Здавна українці боролися за незалежність і свободу. Козаки створили вольницю - Запорозьку Січ, яка захищала інтереси простого народу. Пилип Орлик, один із славетних українських лицарів, склав проект першої Конституції, що пізніше ліг в основу так званої "Конституції" Запорозької Січі. Головним положенням її було забезпечення рівних прав і свобод громадянам України.

Йшли роки... Багато чого змінювалося, та залишалося прагнення нашого народу до волі й незалежності, до закріплення їх на державному рівні, що нарешті втілилося в Конституції -1996 року.

День Конституції України відзначається щорічно 28 червня і є офіційним державним святом. Прийняттям даного документа ознаменувався початок становлення і розвитку нової демократичної і незалежної країни.

Конституція увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократи, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність - фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

21 червня в приміщенні Гребінківської центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл ” Оберіг державності", приурочений дню Конституції України.

У цей день на захід зібралися бібліотекарі Гребінківського району та представники влади. Під час круглого столу присутні взяли участь в обговоренні важливих питань сьогодення.

Розпочала захід бібліограф Гребінківської ЦБС Іващенко Олена Василівна, яка налаштувала присутніх на патріотичний лад.

Секретар Гребінківської міської ради Цапенко Людмила Василівна ознайомила присутніх про внесені зміни в Конституцію щодо децентралізації державної влади. Під час спілкування учасники заходу активно обговорили особливості створення та подальшого розвитку об'єднаних територіальних громад (ОТГ). З рештою круглий стіл перетворився на диспут,кожний з присутніх висловив своє бачення щодо децентралізації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська центральна районна бібліотека отримала нові цікаві книги різної тематики

Організувала для присутніх екскурс у часи, коли відбувалося становлення української Конституції заступник директора з виховної роботи Гребінківської ЗОШ І-ІІ ст №2 Чернишевська Наталія Григорівна.

По сторінках сучасної української Конституції провела учасників круглого столу головний спеціаліст відділу "Гребінківського бюро правової допомоги" Скляр Зоя Миколаївна.

Не обійшло увагою і питання роботи сільських бібліотек по правовому вихованню молоді. Цю тему у своїй доповіді розкрила завідуюча Короваївською сільською бібліотекою-філією Биковець Любов Анатоліївна.

Захід пройшов жваво , цікаво, в атмосфері доброзичливості, люди розходилися емоційно збуджені, обговорюючи почуте.

Доля і щастя народу та кожної людини залежить від того, якою буде Конституція, бо всі інші закони, розпорядження не повинні суперечити Конституції. Основному Закону України -Конституції повинні підкорятися всі, сумлінно виконувати все, що вимагає Закон.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1106
Категорія: Актуально
Теги: бібліотека, Гребінка, День конституції




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ