Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.02.2019

Жителі Полтавщини можуть зареєструватися для участі в ЗНО до 25 березня


Зареєструватися для проходження ДПА у формі ЗНО можна до 18 березня


Жителі Полтавщини можуть зареєструватися для участі в ЗНО до 25 березняРеєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні розпочалася 5 лютого.

Що треба знати учасникам ЗНО-2019, розповіли директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко та директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Хто має складати ЗНО?

Учні, які цього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти: 11-класники, студенти закладів вищої (коледжі та технікуми) та професійної освіти проходитимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО:

випускники закладів загальної середньої освіти здаватимуть 3 предмети (українську мову та літературу, математику або історію України та один з предметів із переліку, який пропонуватиметься);

учні закладів професійно-технічної та вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації, які у 2019 році здобудуть повну загальну середню освіту – складатимуть ДПА з 3 предметів: 2 у формі ЗНО (українська мова, математика або історія України) у пункті тестування, третій письмово в закладі освіти;

студенти ЗВО І-ІІ рівнів акредитації, які здобувають освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста з одночасним завершенням здобуття повної загальної середньої освіти та які отримали в 2018 році 1-3 бали за результатами ДПА, можуть повторно пройти державну підсумкову атестацію цього року.

За попередніми прогнозами цього року в Полтавській області очікується понад 12600 учасників ЗНО

Серед них 6800 випускників 11 класів, понад 1800 учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 2600 студентів закладів вищої освіти, які вступали після 9 класу та випускники минулих років, – розповіла директорка Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко.

Основні підходи до формування мережі пунктів проведення ЗНО-2019

Департамент освіти і науки Полтавської ОДА спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти визначили 9 округів проведення ЗНО: Полтава, Кременчук, Гадяч, Горішні Плавні, Лубни, Миргород, Карлівка, Кобеляки, Пирятин. Пункти проведення ЗНО з певного навчального предмета створюють на територіях, де проживають не менше ніж 450 учасників ЗНО, які його здають.

– Цьогоріч плануємо організувати пункти проведення ЗНО на базі 56 закладів освіти Полтавщини. Проведення тестування забезпечуватиме 2700 педагогічних та науково-педагогічних працівників закладів освіти, які пройдуть відповідне навчання та перепідготовку, як персонал пунктів проведення ЗНО, – зазначив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко.

Календар ЗНО-2019

Зареєструватися для участі в ЗНО можна до 25 березня. Для проходження ДПА у формі ЗНО – до 18 березня.

До 30 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де будуть зазначені час і місце проведення тестувань. З процедурою реєстрації можна ознайомитися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти: http://testportal.gov.ua/registr/ .

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання почнеться 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. ЗНО з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов – 27 травня, з англійської мови – 28 травня, з фізики – 30 травня, з історії України – 4 червня, з біології – 6 червня, з географії – 11 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківщина долучилася до Всеукраїнської акції #STOP_SEXтинг

Інформацію про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів розмістять на інформаційних сторінках учасників тестування до 25 червня. Результати ЗНО з математики, української мови і літератури та фізики оголосять до 14 червня, з іноземних мов та біології – до 20 червня, з історії України, географії, хімії – до 25 червня.

Додаткова сесія ЗНО-2019

Реєстрація для участі в додатковій сесії ЗНО триватиме 3 до 20 травня. Графік проведення оприлюднять до 30 квітня. Результати учасники додаткової сесії отримають до 18 липня.

Прозорість складання зовнішнього незалежного оцінювання — один з принципів української освіти. Впевнений, що учні нашої області вчергове покажуть свій рівень та доведуть професійність вчителів, — наголосив голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 819
Категорія: Шкільний екран
Теги: математика, українська мова, історія України), ДПА, ЗНО




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ