Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

30.10.2010

Світлана та Віталій Білоножки - народні артисти України, заспівали для Гребінчан



Світлана та Віталій Білоножки - народні артисти України, заспівали для Гребінчан

29 жовтня 2010 року у міському будинку культури міста Гребінка, відбувся святковий концерт народних артистів України - Світлани та Віталія Білоніжки.

Світлана та Віталій Білоножки - давно вже народні артисти України. І навіть, коли сьогодні цей дует можна почути не на кожній радіохвилі та не у кожному телеефірі, їхні пісні залишаються знайомими та близькими для усіх, чиє серце торкнула їхня «Мелодія двох сердець».Віталій та Світлана Білоножко -корифеї та старожили української естради.

Наше знайомство почалося з палкого кохання й гарних почуттів - розповідає Світлана.  Пронести це почуття не так просто. Тому що у кожного свої амбіції, кожен, безумовно, хоче зробити собі кар'єру. Він ще був солдатом, майже дембелем, а я тільки прийшла в театр і мене ВЖЕ взяли на посаду солістки-артистки! Мабуть, все-таки повага один до одного, повага до професії, до тієї справи, якою ти займаєшся і була вирішальною. Пам'ятаю, Віталій настільки був закоханий, що навіть не хотів вчитися далі, хотів лише бути біля мене. Я наполягла його на навчанні в Київській консерваторії, адже у нього бас профундо — прекрасний голос.

Починали ми важко, адже приїхали з провінції: я з Дніпропетровщини, Віталій з Сумської області. Ми так старалися одне одному допомагати! Я швидко почала народжувати дітей, потім ще вступила до Київського театрального. У мене таке враження, що я всю юність вчилася, працювала та виховувала дітей. Віталій вже навчався в консерваторії. Потрібно було заробляти гроші, підробляли на «халтурах», співали з сьомої ранку на різних підприємствах. Працювали «в живу», під баян. Попри це нам усі заздрили.

Я як жінка брала на себе весь тягар. Давала чоловікові можливість творити, йти, коли завгодно, й приходити, коли завгодно. І він це робив, тому що йому треба було навчатися в консерваторії, треба було навчитися записувати пісні, а це зовсім інша подача звуку, голосу. Він це засвоював у старших колег, зокрема в Саші Серова, який тоді ще працював в Києві. Я давала йому таку можливість, поступалася як жінка. На той час я працювала в театрі, тому що було неможливо суміщати гастролі та виховання дітей.





На сцені Гребінківського будинку культури Білоножко Віталій Васильович



З дітьми нам допомагали бабусі, у цьому відмови ніколи не було. Та й діти були на свіжому повітрі, в екологічно чистих умовах.

Але від зйомок в кіно в молодості таки довелося відмовитися. Можна було cпробувати в театрі, але це теж вимагало багато праці. І я не спробувала. Була в моїй кар'єрі й робота на телебаченні. І коли з'явилася можливість заспівати вдвох, то Віталій запропонував мені згадати мою практику в театрі й спробувати. От ми й почали співати дуетом, який швидко полюбився, бо заглядали ми піснями людям в душу.

Головним в нашій спільні праці є готовність піти на поступки. Адже вдвох не вийде захмарна кар'єра. Потрібно одне одного підтримувати під руку, під плече, допомагати іншому, відсуваючи своє власне на задній план, тільки тоді щось виходить.
Але я не жалкую. Наче і юність позаду, але навіть, якщо на якомусь етапі Віталій заспокоюється, я все одно не заспокоююся. Я всіх змушую працювати, займаюся усім: фестивалем, ремонтами квартир, домашніми справами і т.д., і т.п. Завжди кажу, що першу половину життя ти працюєш на свій авторитет, а другу половину життя ти працюєш зі своїм авторитетом на добру пам'ять про себе.





На сцені Гребінківського будинку культури народна артистка України -
Білоножко Світлана Григорівна



Білоножко Світлана Григорівна народилася на Дніпропетровщині.
  Після закінчення школи навчалась в театральному училищі у місті Дніпропетровськ, на музично-акторському факультеті.  Згодом  Світлану запросили на конкурс артистів-солістів до Київського державного театру оперети, який вона успішно пройшла. Зіграла безліч сольних партій в класичних та сучасних оперетах. З театром гастролювала від Мурманська до Владивостока. 

  Закінчила Київський інститут театру і кіно імені Івана Карпенка-Карого.
  Працювала диктором українського телебачення у місті Києві і разом з тим здобувала вищу освіту у КНУКіМ.
  Білоножко Світлана широковідома шанувальникам естрадного пісенного мистецтва не тільки як виконавиця сучасної естрадної пісні, а й як ведуча багатьох популярних телепрограм. Незабутні телепрограми, в яких працювала Білоножко С. як автор і ведуча, це: "Вечірня казка", "Музичний калейдоскоп", "Молодіжний канал", "Мода, мода", "Зичимо щастя", "Актуальна камера", "Новини" тощо.

  Світлана постійний учасник теле- і радіо- концертів. Зарекомендувала себе, як пропагандист української музичної культури, зокрема творів лірико-громадянського спрямування.
  В 1995 році була удостоєна почесного звання - заслужений артист України.






На сцені Гребінківського будинку культури народний артист України -
Білоножко Віталій Васильович



  Світлана Білоножко активно працює з багатьма композиторами і поетами, котрі довіряють їй прем'єри своїх пісень, як яскравій творчій особистості.
  Виконанню Світлани притаманна висока культура, смак, яскрава сценічна зовнішність, оригінальність у трактуванні музичного матеріалу.
   Широковідомі аудіо-альбоми: "Мотив для двох сердець" і "А яблука падають". Відеокліпи і музичні телевізійні фільми, концертні програми "Буде свято" і "Мотив для двох сердець" знайшли схвальні відгуки у засобах масової інформації і у серцях широкого загалу публіки, телеглядачів і радіослухачів.
  У 1999 році за високу виконавську майстерність присвоєно звання народного артиста України.

Світлана Білоножко учасник і лауреат багатьох всеукраїнських фестивалів: "Пісенний вернісаж", "Пісня року", "Шлягер" і т.п.
  Як громадянин України Білоножко Світлана безвідмовно брала участь у сотнях благодійних акцій, концертах для дітей сиріт, воїнів - афганців, учасників ВВВ, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, телемарафонах "Пам'ять".
  У 1999 році разом з чоловіком запатентували власний проект-фестиваль родинної творчості "Мелодія двох сердець”. Цим самим завоювали безліч шанувальників і прихильників цієї мистецької акції.

 Білоножко Віталій Васильович народився 11 червня 1953 року у селі Слобода на Сумщині.
  Паралельно з загальноосвітньою середньою школою закінчив музичну семирічну школу за класом аккордеону.
  Брав активну участь у художній самодіяльності району та області. Навчався в Сумському музичному училищі на диригентсько-хоровому факультеті та у Київській Державній консерваторії за класом вокалу у народного артиста України Костянтина Огнєвого.





Ілізюоністи Морозови Надія та Олександр, учасники концерної програми



  Закінчивши музичне училище, Віталій працював у Чернігівській філармонії, служив в армії – у Київському військовому окрузі у десантних військах, під час служби в армії Віталій Білоножко був учасником Ансамблю пісні і танцю Київського військового округу.
  Закінчив Київську національну консерваторію імені П.І. Чайковського. Паралельно працював солістом Київського театру естради на Подолі.
  Співав партію Лікомеда у опері Генделя "Дейдамія” в оперній студії консерваторії та в Лейпцигському оперному театрі.

  Останні 27 років працює солістом Держтелерадіо України. Брав участь у Днях культури України в 25 країнах світу, зокрема у США, Канаді, Китаї, Великобританії, Франції, Угорщині, Німеччині, Польщі, Чехословаччині, Японії, Сомалі та всіх республіках колишнього СССР. Випустив у світ 6 компакт-дисків в Україні, США та Канаді.Видав антології власної творчості та 12 аудіо касет.
  Заспівано безліч концертів з естрадно-симфонічним оркестром під керівництвом Анатолія Онуфрієнка та з естрадно-симфонічним оркестром під керівництвом Ростислава Бабича. Відпрацював 49 концертів у зоні Чорнобильської АЕС.
  Паралельно викладає в Київському державному університеті культури і мистецтв.
  В грудні 1995-го Віталію Білоножку було присвоєно звання народного артиста України.

  За високу професійну майстерність та вагомий внесок у розвиток та популяризацію української пісні нагороджений Міжнародним орденом Миколи Чудотворця (1998) та "Президентською Нікою”(1997). Кавалер орденів Ярослава Мудрого V ступеня(2003), "За заслуги” ІІІ ступеня (2008).
  Засновник Міжнародного фестивалю родинної творчості "Мелодія двох сердець”.

  Лауреат багатьох всеукраїнських конкурсів та міжнародних фестивалів. Постійний учасник благодійних акцій і гала-концертів.
  Захищає мистецьку честь України усе свідоме життя.


Фото: ІГОРЯ СЛІПАК



Схожі матеріали:
👁 8620
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 1

0
1 ната   (01.11.2010)
класный концерт,как для Гребенки, хоть что -то для людей

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ