Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

19.01.2011

Сьогодні — Водохрещення, або Богоявлення Господнє



Сьогодні — Водохрещення, або Богоявлення Господнє

Сьогодні 19 січня 2010 року, всі православні відзначають Водохреще - велике церковне свято, яке завершує низку різдвяно-новорічних гулянь.

Його пов‘язують із Хрещенням Христа у водах ріки Йордан, через це свято також називають Орданія або Йордан та Богоявлення.

Саме в цей день найкраще приймати обряд Хрещення.
Вважається, що цього дня звичайна вода перетворюється у води священної ріки Йордан. Той, хто викупався, змиває з себе всі гріхи.

За повір'ями, у ніч перед Водохрещем можна сміливо загадувати будь-яке бажання, тому що в цей час небо нібито відкривається, перетворюючись у браму, яка веде до Господа. За народною прикметою, якщо цієї ночі яскраві зорі, то урожай хліба буде хорошим.

Традиційно цього дня освячують воду просто у водоймах, а люди намагаються запастися нею до наступної зими. Адже сьогодні опівночі вода набула цілющої сили. Вона не псується впродовж року та лікує різні хвороби.

Після літургії на честь пам’яті про хрещення Ісуса Христа в Йордані мешканці нашого міста Гребінка, а також прилеглих сіл, в у ці хвилини зібралися біля храму Георгія Побєдоносця.

Ряди мирян з посудинами з водою, вистроїлися в велику чергу. Отець храму провів чин освячення води. Споконвіку освячену цього дня воду вважають рятівною від безлічі недуг. Її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми і домівки. Водохрещенська вода не псується, не має запаху і зберігається упродовж року. Це загадковий факт, який вчені можуть лише констатувати, пояснити його природу вони не в силі.

Усі бажаючі могли освятити воду цього святого дня .





















Фото: ГРИГОРІЯ СЛІПАК



Схожі матеріали:
👁 1431
Категорія: Новини Гребінки




Всього коментарів: 1

1
1 Tимми   (19.01.2011)
Красота какая! Народу больше чем у нас пришло!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ