Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.04.2011

На Полтавщині зірвуть сотні червоних прапорів?



На Полтавщині зірвуть сотні червоних прапорів?

У суспільстві триває дискусія щодо червоних прапорів перемоги

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала законопроект згідно із яким 9 травня поруч із державним прапором мають вивішуватися прапори перемоги. На засіданні профільного комітету цю ідею підтримав і народний депутат Микола Кульчинський.

Натомість заступник голови Полтавської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Ханко вважає, що таке рішення є кроком до повернення в Радянський Союз:

— Цим рішенням Верховна Рада вкотре показала, що вона нелегітимна і є антиукраїнською за суттю. Під червоними прапорами загинули мільйони людей: в концтаборах, під час голодоморів. Під цим прапором вбивали вояків УПА. Я думаю, що українці не потерплять такого, і думаю, що сотні червоних прапорів будуть стягнуті.

Голова Полтавської обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат України Вадим Петренко вважає ініціативу своїх колег по парламенту піар-акцією:

— Скільки залишилось в живих ветеранів? Це ж виготовлять тисячі цих прапорів, а краще було б реально допомогти ветеранам. Деякі й досі не мають навіть телефону. І взагалі я вважаю, що Сталін не переміг у тій війні, бо як можна назвати перемогою мільйони смертей?

— Народна партія підтримала це рішення і нічого страшного у цьому немає. Під цим прапором йшли в бій, — говорить голова Полтавського обласного осередку НП Костянтин Боровик. — Так, серед політиків це викликало резонанс, однак людей зараз цікавить далеко не це. Люди думають про те, як їм жити завтра, а не сперечаються навколо червоного прапору.

Своє особисте ставлення до питання висловила й депутат Полтавської обласної ради від Партії Регіонів Тетяна Устименко:

— Особисто я «за». Це прапор перемоги і створювати тут конфронтацію — це нездорово. Потрібно розуміти, що наші діди перемогли фашизм — однозначно злочинне явище, яке засудив весь світ. І переосмислювати це не потрібно, хоча я можу спокійно вислухати будь-які аргументи.

Прапор Перемоги будуть використовувати під час усих заходів, які проводять органи державної та місцевої влади.

Нагадаємо, що дискусія навколо вивішування на 9 травня червоних прапорів поруч з державними точиться з минулого року, коли така традиція була започаткована.

Ян ПРУГЛО, «Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1301
Категорія: Полтавщина
Теги: Костянтин Боровик, Вадим Петренко, Анатолій Ханко, День Перемоги, Тетяна Устименко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ