Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.09.2011

Гребінківське тріо "Мальви" - перше місце на святі "Осіннє золото" та подарунок від Олександра Мороза



Гребінківське тріо "Мальви" - перше місце на святі "Осіннє золото" та подарунок від Олександра Мороза  

Ось уже в двадцять перший раз в мальовничому селі Березова Рудка, що на Пирятинщині, батьківщині відомого поета-пісняра Дмитра Луценка, проходить обласне свято "Осіннє золото". Він є авторрм багатьох відомих і популярних пісень, серед яких і гімн столиці України "Києве мій".

Цьогорічне свято ювілейне, поету-пісняру виповнилось би 90 років. Воно зібрало велику кількість палких шанувальників його чудових ліричних пісень.

Розпочалось свято з обласного конкурсу дуетів, тріо, квартетів та вокальних ансамблів на краще виконання творів на слова Дмитра Луценка.

Більше трьох годин тривав цей конкурс.. В ньому активну участь взяли учасники, художньої самодіяльності з Полтавської, Дніпропетровської, Чернігівської, Київської областей.

 Успішно виступили на конкурсі представники нашого району: 
   - тріо "Мальви" дитячої музичної школиу складі Наталії Гринь, Корчак Олександри та Цяпко Олени
. Вони виконували пісні "Ой ти ніченько", та "Ой під вишнею" в обробці Аліни Кравченко;
   - дует районного Будинку культури в складі Анатолія Бабака та Івана Розтопіри.

Кращих піснярів нагороджено преміями ім. Дмитра Луценка. Так тріо "Мальви" з Гребінки та чоловічий дует зайняли перше місце у пісенному конкурсі.  Вони нагороджені Дипломами І ступеня управління культури облдержадміністрації

Організована і одухотворена дружиною пісняра - вірним другом і порадницею Тамарою Іванівною та підтримана Українським фондом культури, - премія присуджується за визначний внесок у розвиток національних пісенних традицій та пропаганду української пісні. ЇЇ лауреатами стало понад тридцять митців, а серед перших – пісенна княгиня Раїса Кириченко та композитор Анатолій Пашкевич.

У святі взяли участь відомі письменники і діячі культури, земляки з Полтавщини, родина поета та друзі.

Управління культури Полтавської обласної державної адміністрації, відділ культури і туризму Пирятинської районної державної адміністрації, Пирятинська районна рада, Березоворудська сільська рада спільно з обласним центром народної творчості та культурно-освітньої роботи щорічно проводять традиційне обласне мистецьке свято «Осіннє золото» на батьківщині - відомого українського поета - пісняра, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії імені Т. Г.Шевченка Дмитра Омеляновича Луценка в селі Березова Рудка.

Обласне мистецьке свято «Осіннє золото» було започатковане з 1991 року.


Пісенний спадок Дмитра Омеляновича став окрасою репертуару не лише у відомих професійних майстрів, а й багатьох самодіяльних митців. І зараз просто неможливо уявити собі скарбницю нашої сучасної української пісні без творів поета-пісняра.


  

Подарунок з власним підписом зробив Олександр Олександрович Мороз Гребінківській ЗОШ  №2


Подарунок Гребінківській середній загальноосвітній школі №2 з власним підписом зробив Олександр Олександрович Мороз - український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994—1998 та 2006—2007, лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Григорія Сковороди, О. Фадеєва, В. Сосюри, А. Тарковського. Для бібліотеки школи подарував нову власну збірку віршів "Рассудит время", яка вийшла в світ декілька тижнів тому.

Для гостей свята були організовані цікаві екскурсії в краєзнавчому музеї, де можна було багато дізнатися про творчість Дмитра Луценка. Цікавою була і виставка майстрів народної творчості, яка проходила на святі.

Студенти Березово рудківського сільськогосподарського технікуму пригощали учасників свята смачним чаєм, приготовленим на лікарських травах, вирощених на навчально-дослідних ділянках. Також тут можна було придбати і високоякісний мед та ішу продукцію, яка виросла на дослідних ділянках технікуму.

О 12.30 год. відбулися урочистості біля Березоворудського народного краєзнавчого музею.

Після чого розпочався святковий концерт та урочиста церемонія вручення  літературно-мистецької премії «Осіннє золото» імені Дмитра Луценка за участю Лауреатів та гостей свята.

Цього року високої нагороди удостоїлись:

Олександр Олександрович Мороз - лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Григорія Сковороди, О. Фадеєва, В. Сосюри, А. Тарковського;
Дует "Росичі", до складу дуету входять Антон Дацуник та Анатолій Лаврінчук;
Вокальний дует „Крила" у складі Валентини та Володимира Олійників - лауреатів Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів;
Березово-Рудський народний хор і т.д..

Великим ! змістовним був концерт. Перед глядачами виступили лауреати премії Дмитра Луценка попередніх років, а також лауреати 2011 року. Серед них заслужені артисти України Оксана Калінчук, Олександр Василенко, народний самодіяльний хоровий колектив "Дарничанка" та багато інших відомих виконавців.

На святі побувала велика кількість гребінківців
, серед яких учасники художньої самодіяльності районного Будинку культури, члени любительського об'єднання "До джерел вічності" районного народного краєзнавчого музею та інші.

Одна із гребінківок, яка побувала на святі, висловилась Так: "Ніколи б Не подумала, що недалеко від Гребінки є такий чарівний куточок природи, де можна і добре відпочити, і подивитись велике святкове дійство".

 Вручаючи почесні нагороди, голова Українського фонду культури поет Борис Олійник побажав лауреатам та усім учасникам свята нових творчих звершень.

Фотоальбом: Березовая Рудка "Осіннє золото" - 2011







Тамара Іванівна Луценко та тріо "Мальви"




Мороз Олександр Олександрович -  український політик та громадський діяч,
Голова Верховної Ради України у 1994—1998 та 2006—2007,
лауреат Міжнародної літературно-мистецької
премії імені Григорія Сковороди, О. Фадеєва, В. Сосюри, А. Тарковського




Мороз Олександр Олександрович -  український політик та громадський діяч,
Голова Верховної Ради України у 1994—1998 та 2006—2007,
лауреат Міжнародної літературно-мистецької
премії імені Григорія Сковороди, О. Фадеєва, В. Сосюри, А. Тарковського











Голова Українського фонду культури поет Борис Олійник




Тамара Іванівна Луценко




Дует "Росичі", до складу дуету входять Антон Дацуник та Анатолій Лаврінчук




Вокальний дует „Крила" у складі Валентини та Володимира Олійників -
лауреатів Всеукраїнських і Міжнародних конкурсів

















Березоворудський чай (1 грн. ст.)
















Автор: Григорій Сліпак
фото: ГРИГОРІЯ СЛІПАКА


Схожі матеріали:
👁 2047
Категорія: Полтавщина
Теги: Березова Рудка, Луценко, Олександр Мороз, Осіннє золото, тріо Мальви




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ