Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.09.2011

У Гребінці відбудеться Європейський тиждень місцевої демократії



У Гребінці відбудеться Європейський тиждень місцевої демократії

10-16 жовтня 2011 року Україна разом із 47 державами-учасницями Ради Європи вже вчетверте візьме участьу проведенні Європейського тижня місцевої демократі! (ЄТМД) - спільної ініціативи Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету з питань місцевої та регіональної демократії.

Європейський тиждень - місцевої демократії є щорічною європейською подією, що включає одночасно національні і місцеві заходи, які проводяться місцевими органами влади всіх держав-членів Ради Європи для поширення інформації про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні.

Ініціатори Європейського тижня місцевої демократії прагнуть підкреслити значимість прав людини як основного компоненту місцевої демократії та виховати культуру поваги прав людини в усіх громадах Європи. Тому права людини на місцевому рівні є головною темою ЄТМД цього року.

В рамках Європейського тижня місцевої демократії, з метою ознайомлення населення з діяльністю органів місцевого самоврядування, механізмами забезпечення ухвалення рішень на місцевому рівні в Гребінківському районі планується провести "Дні відкритих дверей" у сільських радах, відкриті засідання сесій, виконкомів місцевих рад, єдиний день інформування населення щодо відзначення Європейського тижня місцевої демократії, інші просвітницькі заходи про місцеву демократію та права людини.

В загальноосвітніх закладах району відбудуться відкриті уроки, диспути, вікторини, присвячені засадам функціонування головних європейських інститутів з дотримання принципів демократії та місцевого самоврядування.

Запрошуємо до участі у проведенні заходів у рамках Європейського тижня місцевої демократії громадські організації, молодь району.

Проведення таких заходів має підсилити розуміння того, що "місцевий" і "європейський" підходи до здійснення самоврядування не протистоять один одному, а взаємно один одного доповнюють. Місцева демократія є загальною європейською цінністю та повинна спиратися на кращі досягнення та практики в галузі управління та демократії.

Перший «Європейський тиждень місцевої демократії» в Україні було проведено 15-22 жовтня 2007 року. У більшості регіонів було успішно впроваджено ряд заходів, які сприяли залученню громадян, молоді до справ місцевого самоврядування та кращому усвідомленню ними європейського вектора розвитку нашої країни.

У зв'язку з цим планується, що «Європейський тиждень місцевої демократії» реалізовуватиметься й надалі як загальноєвропейський захід з метою залучення дедалі ширшого кола учасників.

Газета "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1395
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Європейський тиждень, місцева демократія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ