Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.06.2012

1 червня у Гребінці діти малювали на асфальті свої мрії, фоторепортаж (ФОТО)



1 червня у Гребінці діти малювали на асфальті свої мрії, фоторепортаж

Кожен дорослий, у кого було щасливе дитинство, мабуть вважає, що у дитинстві свято буває ледь не щодня. Приміром, отримав у школі хорошу оцінку - батьки щасливі, вчителька задоволена та й самому приємно - свято!

Подарували ролики чи велосипед - велике свято! Розпочалися канікули - просто грандіозне свято! І дійсно, дітворі так мало потрібно для того, щоб відчути себе на сьомому небі від задоволення. З роками талант почуватися щасливим кожен день десь зникає, а жаль.

Тому усім дорослим треба старатися дарувати дітворі якомога більше щасливих моментів, а самим ніколи не забувати, що усі ми родом з дитинства.

День захисту дітей, який припадає на перший день літа, - одне з найстаріших міжнародних свят, його відзначають у всьому світі з 1950 року.

Рішення про його проведення було ухвалено Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Міжнародний день захисту дітей - це, перш за все, нагадування дорослим про необхідність дотримання прав дітей на життя, на свободу думки і релігії, на освіту, відпочинок і дозвілля, на захист від фізичного та психологічного насильства, на захист від експлуатації дитячої праці як необхідних умов для формування гуманного і справедливого суспільства.

Цього разу у Гребінківському районному будинку культури зібралося так багато юних гостей, що ледь - ледь вистачало місця. А делегації з різних куточків Гребінківського району все прибували й прибували.

Урочисту частину відкрили офіційні поздоровлення. Дітвору Гребінківщини зі святом - Днем захисту дітей привітав перший заступник голови райдержадміністрації Василь Олексійович Пісня. До привітань і побажань міцного здоров'я, щастя, радості приєдналася начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Ростислава Ростиславівна Запорожець.

Уже стало доброю традицією протягом останніх кількох років відзначати у цей день обдарованих, талановитих і старанних дітей - кращих у навчанні, спорті, у мистецтві та ін. Це свято не стало виключенням, подарунки отримали талановиті школярі Гребінківщини - Вадим Бондар, Дар'я Черновол, Ігор Сліпак, Валерія Коваленко, Юрій Гавриленко, Валентина Терещенко, Леся Ільєнко, Руслана Ігнатович, Таміла Середа, Августіна Мадяр, Олександр Федоренко, Юлія Таірова, Анастасія Кутепова, Леся Низова, Олексій Бондар, Ольга Дячина, Аліна Кулакевич, Федір Уляницький, Валерія Курочка, Ірина Бичова.

Напередодні свята служба у справах дітей РДА, котра і стала організатором свята, оголосила про проведення районного фотоконкурсу "Діти в об'єктиві". Конкурс було проведено за підтримки районної організації Партії регіонів.

Звідусіль і різного віку учасники поспішали представити на конкурс свої роботи. Членам журі було дуже важко визначати переможців! Тому було прийняте компромісне рішення і подарунків було вручено чимало.

За результатами конкурсу були відзначені юні учасники Катерина Зінченко, Яна Бондаренко, Ігор Сліпак, Олена Назарова, Аня Панімаш, Тетяна Чала, Валентина Терещенко. Також у конкурсі брали участь і дорослі учасники. їхні роботи теж були неординарними, цікавими, часом несподіваними, тому найактивніші були відзначені призами.

Учасники конкурсу та усі фотолюбителі сподіваються, що цей конкурс стане ще однією доброю традицією дитячого свята.

Атмосферу свята підтримали і учасники театрального гуртка "ЕМІСТ" (художній керівник Тетяна Максимейко), що працоє при районному будинку культури. Юні артисти підготували для дітвори чудове феєричне шоу" Аліса в країні чудес".

А тим часом надворі, у парку біля будинку культури теж розгорталося святкове дійство - працювали атракціони, торгівельні палатки запрошували скуштувати різні смаколики та придбати якісь чудернацькі штуки для дитячих розваг.

1 червня 2012 року всі бажаючі діти Гребінківщини мали змогу малювати на асфальті, акцію присвятили міжнародному Дню захисту дітей.

Після закінчення театралізованого дійства,  маленькі гребінчани малювали крейдою різних кольорів біля діючого фонтану. Тематику малюнків обирали на власний розсуд. Намалювали сонце, веселку, квіти, метеликів, дерева та будиночки,. море, кораблі, зображували казкових героїв і навіть самих себе.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ ФОТАЛЬБОМ: 1 Червня - Міжнародний день захисту дітей

- Я намалювала сонечко та метелика, - розповіла шестирічна дівчинка. - Сонечко в мене рожеве, а метелик різноколірний. Щоб його намалювати я використала крейду синього, жовтого та рожевого кольорів. Метелика мені допомагала малювати мама. Вона й порадила розмалювати його в різні кольори.

Був шанс і для непосидючих проявити свої неординарні здібності - тутже проводилися різноманітні ігри та конкурси. Переможці та учасники були нагороджені різними веселими призами.

Але без подарунка цього дня не залишився ніхто з малечі. Районна організація Партії регіонів провела святкову акцію - підчас святкування Дня захисту дітей малеча отримувала у подарунок морозиво та красиву кульку.

Свято продовжилося дискотекою. Ще довго лунала весела музика у парку будинку культури, дітвора метушилася з сяючими посмішками, намагаючись встигнути побачити все, взяти участь у всіх конкурсах.






















































































Grebenka.com


Схожі матеріали:
👁 2249
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Фото, морозиво, Гребінка, День захисту дітей, малюнок на асфальті




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ