Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.02.2012

Головним освітлювальним приладом для школяра є настільна лампа



Світильники для дитячої кімнати. Як зробити правильний вибір?

Світильники до дитячої кімнати треба вибирати, орієнтуючись на вік дитини. Від світильників для дорослих їх відрізняє естетика - незвичайні форми і яскраві кольори абажурів, цікавий декор, м'яке світіння ламп.

Дитячі світильники представлені навісними, настільними і підлоговими моделями. Проте, купуючи їх, треба в першу чергу звертати увагу не стільки на дизайн моделі, скільки на її безпеку.

Вибирайте світильники від виробників, що зарекомендували себе. Стежте, щоб вони були виконані з екологічно чистих матеріалів, мали сертифікати якості, а також були безпечні з точки зору конструкції.

Наприклад, якщо світильник оснащений повністю закритим абажуром, дитина вже не зможе дістатися до лампочки. А якщо купити світильник на батареях, то у малюка не виникне спокуси самостійно підключити його до електрики, оскільки дріт з вилкою попросту відсутній. Будь-який світильник має корпус і арматуру з патроном, до якого кріпиться рассеиватель(рівномірно розподіляє світло по приміщенню) або відбивач(направляє світло в потрібне місце).

Давайте дізнаємося, як правильно підібрати світильник для дитячої кімнати, орієнтуючись на вік її маленького мешканця.

Малюкам. Світильники для найменших найчастіше схожі на іграшки і залучають до себе увагу цікавим дизайном. Хороші кольорові світильники у вигляді звіряток, чоловічків, жучків. Кімнату хлопчика можна прикрасити бра у вигляді місяця або зірки, а на столик поставити світильник-свинку або кішку. У кімнаті дівчинки чудово виглядатиме стельова люстра з абажуром з тканини, прикрашеним бахромою і пір'їнками.

Світильники для найменших виготовляються з кольорового пластика, скла, дерева і картону, вони оригінальні і виразні. Інтер'єр кімнати немовляти прийнято витримувати в монохромних спокійних тонах, а різноколірні світильники якраз розбавлять монотонність палітри. Вдень вони розважатимуть дитину, а увечері у включеному стані наповнять приміщення ніжним жовтим, помаранчевим, зеленуватим або блакитним світлом.

Дошкільнятам. У дітей дошкільного віку з'являється маса захоплень - малювання, читання, ліплення. До того ж, вони обожнюють активні ігри. Це означає, що в дитячій необхідно розміщувати відразу декілька світильників для виділення різних функціональних зон - зони ігор, зони читання, спальної зони. Але вибирати треба не прості світильники, а удароміцні.

Наприклад, настільний світильник з кольорової пластмаси з галогенною лампою не розіб'ється, якщо впаде на підлогу - в нім передбачена спеціальна система амортизації ударів. Дуже зручний настінний світильник з можливістю регулювати інтенсивність освітлення.

Підвісьте його над ліжком, і дитина зможе розглядати перед сном улюблену книжку. Подивилися картинки, збавили світло - засинаємо. Дітям, які не люблять спати в темряві, слід купити нічник, який поширює по кімнаті слабке світіння.

Школярам. Головним освітлювальним приладом для школяра є настільна лампа. Вибирати її слід з великою обережністю. Віддавайте перевагу настільним світильникам з галогенними лампами - вони створюють комфортне для очей блакитнувате освітлення, наближене до природного денного світла. Тоді при читанні, листі, роботі за комп'ютером ока дитини не напружуватимуться і не втомлюватимуться.

Ще один нюанс: краще купити ту, що не створює відблисків і тіні настільну лампу з рухливим кріпленням, що дозволяє направити промінь світла в потрібну точку столу, - на книгу або на зошит.

Схожі матеріали:
👁 2675
Категорія: Здоров'я
Теги: бра, освітлювальний прилад, абажур, школяр, електрика, дріт, настільна лампа, світильник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ