Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.10.2012

Чим перекусити дитині в школі?



Чим перекусити дитині в школі?

Яка мама не мріє, що її дитя добре вчитиметься в школі. Але інший раз деякі мами не думають про те, що правильне харчування першокласника, та і будь-якого школяра, є запорукою його хорошого навчання.

Уранішній сніданок перед відходом в школу в кожній сім'ї повинен стати законом. Але окрім цього, мами повинні подумати, що скласти в коробочку для ланча, щоб дитина могла перекусити під час однієї з шкільних змін.

Якщо надати вибір продуктів для lunch - box самому школяру, неважко здогадатися, що там виявляться чіпси, снікерси, карамельки, і ін.

Що ж корисного може покласти мама дитині в таку коробочку?

1. Вимиті сухофрукти: інжир, курага, фініки і чорнослив. Чудово, якщо кісточки будуть вийняті. У сухофруктах багато фруктози, магнію. Вони пригнічують відчуття голоду і додають дитині сил.

 2. Свіжі фрукти. Чисто вимиті і порізані на часточки. Не потрібно лякатися втрати вітамінів. Вона не значна, зате у мами є упевненість, що товариш дитини не відкушуватиме від яблука з іншого боку, що найчастіше і буває.

3. Якщо дитина любить банани, то це прекрасне рішення проблеми перекушування. У бананах багато корисних вуглеводів, глюкози і калію, який дуже потрібний зростаючому організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Шкільні» хвороби: як вивчитися й залишитися здоровим

4. Зернові хлібці. Ці чудові хрусткі плиточки багаті клітковиною і вітамінами групи В. І благодійно позначаються на нервовій системі дитини, яку шкільні події розхитують досить сильно.

 5. Бутерброд. Але не з олією або ковбасою. На шматочок зернового хліба покладіть скибочку сиру, тонкі часточки яблук, а згори гілочки петрушки. Подібний бутерброд надасть дитині сил на час, що залишився до кінця учбового зайняття.

6. А щоб не їсти в сухом'ятку, можна дати своїй дитині в школу мінеральної води, сік або молоко.

Такий набір продуктів дитина прикмет не відразу. Але, якщо мама хоче виростити здорову і активну дитину, їй доведеться докласти немало зусиль і привчити дитину до корисної їжі.

Схожі матеріали:
👁 1768
Категорія: Здоров'я
Теги: сім'я, їжа. здоров'я, перекусити, школяр, дитина. школа, ябліка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян... Виїхав за межі дороги та перевернувся: на Полтавщині п'ян...
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ