Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.01.2018

Автошляхи Полтавщини готові до чергових снігопадів


З 1 січня 2018 року держава передала на баланс Полтавської облдержадміністрації 7188 км доріг


Автошляхи Полтавщини готові до чергових снігопадів16 січня 2018 року, перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький провів селекторну нараду з керівниками райдержадміністрацій з приводу розчищення доріг від снігу. Це питання №1 сьогодні, тому що попереду за прогнозами синоптиків – чергові снігопади.

Захід почався з того, що про стан автошляхів на Полтавщині доповіли представники райдержадміністрацій. Загалом, за їхніми словами, у всіх районах ситуація контрольована і прогнозована.

Дороги державного та місцевого значення на Полтавщині знаходяться у проїзному стані. Всюди в наявності у достатній кількості соляно-піщані суміші та паливно-мастильні матеріали. Органи влади укладають або вже уклали договори із підрядниками та аграрними підприємствами з приводу допомоги із розчищення снігу.

Цікаво, що найменше опадів – лише до 5 мм – випало у південних районах області. За словами представників влади, сніг практично не довелося прибирати, тому що він розлетівся під колесами автомобілів.

– Особливу увагу нам потрібно приділили  7188 кілометрів автошляхів, які перейшли на баланс області з початку 2018 року, – зазначив Андрій Пісоцький. – За проїзний стан доріг місцевого значення особисто відповідають керівники РДА.

Автошляхи Полтавщини готові до чергових снігопадів
 

Також представники районів на селекторній нараді розповіли про деякі проблеми, що можуть виникнути у подальшому. Йдеться про недостатню кількість піскотрусів на випадок ожеледиці. Але спільними зусиллями органів місцевого самоврядування, за рахунок резервних фондів райдержадміністрацій та за допомогою підрядних організацій ці проблеми вдасться вирішити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині новий очільник митниці

Наприкінці заходу Андрій Пісоцький висловив впевненість, що під час сильних снігопадів Полтавщина в цілому впорається із розчищенням доріг.

Автошляхи Полтавщини готові до чергових снігопадів
 

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року держава передала на баланс Полтавської облдержадміністрації 7188 км доріг. Також варто зазначити, що Полтавщина – четверта за обсягом виділених на автошляхи грошей з державного бюджету. В 2018 році орієнтовний обсяг фінансування на проведення робіт з ремонту та утримання місцевих доріг у Полтавській області становить близько 646 млн. грн.

Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1285
Категорія: Полтавщина
Теги: автошляхи, дороги, Полтавщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ