Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.05.2017

До Дня перемоги над нацизмом у Гребінківському терцентрі проведено культурно-масові заходи


«Свято зі сльозами на очах!»


До Дня перемоги над нацизмом у Гребінківському терцентрі проведено культурно-масові заходи
«Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки,
Несе нащадкам спогади свої…»
У кожної країни, кожного народу є своє головне свято, що відзначається щорічно протягом довгого часу. Воно об'єднує націю почуттям гордості за доблесні подвиги предків, які залишаться в пам'яті нащадків навічно.

Таке свято є і в Україні. Це День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, котрі відзначають відповідно 8 і 9 травня.

На виконання Указу Президента України від 28.03.2017р. №84/2017 «Про відзначення у 2017 році Дня пам’яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» Гребінківським районним територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проведено кілька заходів по відзначенню даного свята.

Зокрема, працівники відвідали та привітали на дому десятьох осіб з числа учасників бойових дій та інвалідів війни, які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома, вручивши їм квіти та польову кашу.

Проведено додаткове обстеження умов проживання одиноких ветеранів, які обслуговуються терцентром. Про це Grebenka.com ексклюзивно повідомили у Гребінківському районному територіальному центрі соціального обслуговування.

Першочергово надаються інформаційні та юридичні послуги ветеранам війни, членам сімей загиблих та жертвам нацистських переслідувань, причому, як в приміщенні терцентру, так і на виїзних прийомах, зокрема, у сільській місцевості. Окрім того, ветерани війни отримують безкоштовні автотранспортні послуги та комплексні послуги мультидисциплінарного підходу.
 

 

За сприяння територіального центру голова Гребінківської районної організації ветеранів, Неруш Валентин Михайлович, взяв активну участь з нагоди знаменної дати в культурно – масових заходах, організованих в приміщенні терцентру.

Учасники художньої самодіяльності територіального центру провели  святковий концерт для слухачів «Університету третього віку» та ветеранів війни і праці. Ветерану Великої Вітчизняної війни, Юрченку Василю Прокоповичу, який був присутній на концерті, було вручено квіти та продуктовий набір.
 


 

Хвилиною мовчання пом’янули присутні загиблих у роки Великої Вітчизняної війни героїв-земляків та всіх воїнів, які загинули за визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників.

 Дню пам’яті та примирення і Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні був присвячених черговий шаховий турнір членів клубу «Тура», який вже не перший рік активно діє при територіальному центрі та об’єднує любителів шахів з числа громадян похилого віку та інвалідів.

Переможці цього турніру також отримали символічні заохочувальні  подарунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський терцентр долучився до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

У співпраці зі шкільною молоддю соціальні робітники допомогли у обробітку присадибних ділянок ветеранам війни та праці, які перебувають на обслуговуванні територіального центру.
 


 

… Все далі і далі відходять роки Вітчизняної війни. Ветеранів стає все менше і менше. Але кожного року ми відзначаємо День Перемоги, і ніколи не згасне пам’ять про тих, хто віддавав своє життя задля нашого щастя.

Давайте будемо шанувати ще живих героїв нашого часу.
Вітаємо зі святом всіх вас щиро!
Живіть здорові в щасті і в теплі!
Бажаєм всім любові, щастя, миру
На нашій рідній і святій землі!


Схожі матеріали:
👁 1260
Категорія: Культура
Теги: День Перемоги, Заходи, культурно-масові заходи, терцентр, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ