Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.09.2022

Гребінківська громада усучаснює поводження з побутовими відходами


У Гребінківській громаді незабаром будуть встановлені баки для роздільного збирання сміття


Гребінківська громада усучаснює поводження з побутовими відходамиУ Гребінківському міському Будинку культури відбулося громадське обговорення пропозиції Пирятинської міської ради з питання співробітництва територіальних громад Лубенського району (Пирятинської МТГ, Гребінківської МТГ, Чорнухинської СТГта Новооржицької СТГ) у сфері поводження з відходами.

Гребінківська громада стала учасником міжнародного проекту GIZ «Підтримки ініціатив з експорту технологій захисту довкілля» та ГО “Інститут розвитку територіальних громад Полтавщини” в рамках якого отримає контейнери для сортування твердих побутових відходів.

Про це повідомляє "Гребінчин край".

На першому етапі контейнери для роздільного збирання сміття будуть встановлені лише в Гребінці. У селах громади будуть встановлені звичайні контейнери. Перший час продовжуватиме їздити сміттєвоз і збиратиме, так звані, «хвостові» відходи. Аж поки ми не навчимося і не призвичаїмося правильно сортувати сміття.
 
На перших порах буде непросто, ми до цього готові, адже ми вивчали досвід інших громад, які запровадили роздільне збирання сміття, – зокрема сказав перший заступник міського голови Володимир Зінченко під час проведення слухань, — На це потрібен час. Так, звичайно, тих 28 майданчиків, які ми плануємо встановити на першому етапі замало. Треба враховувати те, що все це – справа не дешева, а з іншого боку – це лише початок впровадження стратегії поводження з відходами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська громада допомогла купити авто для захисників

Питання поводження з відходами є дуже актуальним для м.Гребінка і встановлення контейнерів стане першим кроком до роздільного збирання твердих побутових відходів.

Гребінківська міська рада прагне врахувати думку якнайбільшого кола осіб, щоб ухвалити рішення, яке б максимально відповідало інтересам кожного у громаді. Але вже можна з впевненістю сказати, що Гребінківська громада починає активно впроваджувати передову, актуальну і дуже необхідну стратегію поводження з твердими побутовими відходами.

Схожі матеріали:
👁 1600
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: Поводження з відходами, гребінківська громада, збирання сміття




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ