Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.07.2022

Міністр охорони здоров’я України відвідав лікарні на Полтавщині (ФОТО)


Під час свого візиту міністр анонсував створення на базі Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського нового потужного відділення


Міністр охорони здоров’я України відвідав лікарні на Полтавщині 8 липня Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Полтавщину з робочим візитом.

Разом із начальником Полтавської ОВА Дмитром Луніним відвідав кілька лікарень області, де проконтролював якість надання медичної допомоги для переселенців і жителів регіону.

Під час свого візиту міністр анонсував створення на базі Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського нового потужного відділення, де надаватимуть комплексну ранню реабілітацію.
 
«Тема реабілітації гостро стояла в Україні навіть до початку війни, адже кількість реабілітаційних центрів була замалою для наявної на той момент кількості політравм, інфарктів та інсультів. Сьогодні цю тему розглядаємо комплексно, щоб у кожній лікарні, що надає допомогу хворим із політравмами та інсультами, відбувалася реабілітація в реанімації з переводом у заклади довготривалої реабілітації. На Полтавщині таке нове відділення створять на базі обласної лікарні імені Скліфосовського», – розповів Віктор Ляшко.

«Ми вже провели перемовини з ВООЗ та затвердили в них проєкт. Відділення буде на 20-25 ліжок. Потужне обладнання закупить МОЗ за підтримки ВООЗ», – розповів начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Полтавщину
 

Міністр та начальник ОВА проговорили також можливість створення на Полтавщині першої університетської клініки, яка б стала потужною базою для проходження практики лікарів-початківців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На дорозі між Гребінкою та Пирятином легковик виїхав на узбіччя та перевернувся
 
«Університетська лікарня – це лікарня, в якій одночасно надають медичну допомогу всім, хто її потребує, а також працевлаштовані або мають доступ працівники кафедр і студенти-інтерни, – розповів Віктор Ляшко. – Такі лікарні повинні мати найсучасніше обладнання, оскільки студенти повинні володіти всіма світовими та передовими практиками. В планах відбудови України ми орієнтуємося на те, що є у світі, на ті технології, які будуть популярними через 5-10 років. І ми будемо рухатися в напрямі створення університетських клінік.
 
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Полтавщину

Ми звернулися до областей із питанням про можливість створення таких клінік на базі обласних лікарень. Більшість областей схиляються до того, щоб це була спільна діяльність: майно залишалося на балансі обласних рад, але ми мали юридичні механізми для того, щоб студенти і працівники кафедр приходили оперувати, працювати, щоб вони були офіційно працевлаштовані. Можливо, буде окремий закон про університетські клініки».

Також міністр ознайомився з роботою Полтавської обласної клінічної психіатричної лікарні та Полтавського обласного онкодиспансеру, де планують встановити перший в області лінійний прискорювач.

 

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Полтавщину

 

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Полтавщину

 

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Полтавщину

 

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав Полтавщину



Схожі матеріали:
👁 3365
Категорія: Здоров'я
Теги: Полтавщина, переселенці, рання реабілітація, міністр охорони здоров’я, медична допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ