Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.12.2012

На Гребінківщині проживає близько 1450 інвалідів різних категорій


Протягом року видано 80 направлень для забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями протезно-ортопедичними виробами


Люди, яких доля наділила складними випробуваннями

3 грудня українське суспільство в черговий раз відзначило День людей з обмеженими фізичними можливостями.

Відзначення цієї дати на Гребінківщині - це добра нагода звірити, що вже зроблено і що треба зробити для формування гідних умов життя людей, скривджених долею, аби ніхто не почувався забутим чи полишеним наодинці зі своїми проблемами.

У Гребінківському районі станом на 01.12.2012 зареєстровано близько 1450 інвалідів різних категорій. За цими цифрами люди, котрих обійшла доля.

Протягом вересня-грудня в районі проводилася благодійна акція "Милосердя", приурочена Дню людей похилого віку (1 жовтня) та Міжнародному Дню інваліда (3 грудня).

До виконання заходів щодо підготовки і проведення благодійної акції "Милосердя" були залучені управління праці та соціального захисту населення Гребінківської райдержадміністрації, районна рада, міська рада, сільські ради, організації, підприємства, фермери, приватні підприємства району.

Продовжувалася робота щодо забезпечення потреб інвалідів Гребінківського району протезно-ортопедичними виробами, засобами пересування та реабілітації, санаторно-курортним лікуванням.

Протягом року видано 80 направлень для забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями протезно-ортопедичними виробами.

93 інвалідів забезпечено засобами пересування та реабілітації, в тому числі 17 осіб отримали інвалідні коляски. Санаторно-курортними путівками забезпечено 4 інвалідів.

Відділенням організації надання адресної грошової та натуральної допомоги територіального центру соціального обслуговування було організовано надання інвалідам грошової та натуральної допомоги. В цьому році до Міжнародного дня інвалідів за рахунок спонсорів матеріальну та натуральну допомогу отримали близько 200 інвалідів на суму понад 8,0 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці буде діяти центр первинної мєдино-санітарної допомоги

Відвідано всіх 76 інвалідів, які обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), атакож всіх інвалідів І групи, які проживають в Гребінківському районі, з врученням їм натуральної допомоги у вигляді продуктових наборів.

Протягом року відділенням "Соціальний офіс" було надано автотранспортні послуги 74-м інвалідам району, які отримали послуги з супроводом до закладів охорони здоров'я, Пенсійного фонду, управління праці та соціального захисту населення, територіального центру.

Послугами юриста та інших спеціалістів району скористалися 69 інвалідів. Безробітними з центру зайнятості була надана допомога в обробітку земельних ділянок та дрібного ремонту помешкань і парканів 56 інвалідам міста.

Відділенням соціально-медичних послуг охоплено понад 200 інвалідів різних категорій.

З нагоди цього шанованого дня територіальним центром організовано екскурсію до Чорнухинського літературно-меморіального музею для 9-ти молодих інвалідів. Також організовано та проведено шаховий турнір серед інвалідів, які обслуговуються відділеннями територіального центру. Його переможці та учасники отримали заохочувальну грошову винагороду.

Згадуючи цьогодня людей з обмеженими фізичними можливостями, необхідно усвідомити, що українське суспільство намагається зрозуміти, співчувати і допомагати інвалідам.

Люди з обмеженими фізичними можливостями - це не просто категорія людей. Це окреме життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. Вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу відвідувати бібліотеки, кінотеатри, поліклініки, концерти. У кого з нас не стискалося серце, спостерігаючи людину на милицях, чи у візку!!!

Це і сувора правда життя, і виклик її випробуванням.

Кожен день у жиггі людей з особливими потребами наповнений прагненням пристосуватися до самостійного життя у суспільстві, самовдосконалення оточуючим. І незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх.

За матеріалами «Гребінчин край»



Схожі матеріали:
👁 1665
Категорія: Новини Гребінки
Теги: похилий вік, територіальний центр, інвалід, Гребінківщина, милосердя, Люди, Соціальний офіс, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ